You are currently viewing Входни врати – основни аспекти

Входни врати – основни аспекти

Идва момент, когато вече трябва да бъде сменена входната врата на дома, защото е остаряла и не е достатъчно функционална. Ако сте закупили нова къща или апартамент, неминуемо ще се нуждаете от отговаряща на фасадата и представителна входна врата.
Добрата новина е, че живеем в динамичен и променящ се свят, в който изборът на стоките е огромен, което важи и за предлагането на така нужните на всяко домакинство – входни врати.

Каква входна врата да предпочетете?

Въпросът няма точен отговор, но има правила, с които да се запознаете, предвид дали Ви трябва входна врата за апартамент или къща.

На първо място е покритието

Непременно за къща се спрете на крило, което е снабдено с UV защита и да е подходящо за външни условия. Ако това правило е спазено, няма да имате проблеми като ръжда, промяна на цвета или конденз.

Не подценявайте изолацията!

Тук определено проучете внимателно, защото къщите имат още по-големи изисквания, относно топлоизолиращите параметри на входните врати. За апартаментите са по-важни звукоизолационните характеристики на крилото на вратата, понеже тя не е изложена директно на вятър и на течения.

Декорацията има значение

Има доста запитвания относно декорацията за входна врата. Важно е цената да е достъпна и да бъде направен балансиран избор между външен вид и качествени показатели. Има доста голям избор за обличане на зида, според вкуса и предпочитанията. В повечето случаи, хората избират да се възползват от възможността за инсталиране на регулируема каса в същия цвят, за завършен и представителен вид. Използват се и первази, които да скрият получени при монтажа несъвършенства.
Касите на металните врати са на щоков монтаж и това налага обръщането на зида, но всичко трябва да бъде съобразено с интериора на коридора. Желателно е, първо да се избере цвета и текстурата на елементите.

Нужен ли е праг?

Различни прагове за врати

За предпочитане е след монтажа на вратата, да се изгради праг. Блиндираните врати нямат изграден праг. Те завършват с Г-образна лайсна и е доста по-лесно, след това изграждането му. При металните врати – те имат метален праг и там не се налага изграждане, което е в техен плюс. Праг може да бъде направен от плочки, ламинат, камък, също и дървен материал. Големите магазини продават готови прагове. Това, което единствено се изисква от Вас е да проверите размера, за да Ви бъде отрязан точно.

Това бяха основните аспекти, касаещи входните врати. Вие не забравяйте да добавите доброто си настроение и да развихрите въображението си, за да бъде проекта завършен по най-добрия начин!

Вашият коментар