You are currently viewing Електронна брава на входна врата

Електронна брава на входна врата

В някои области технологията на чисто механично заключване се заменя с електронни носители и по този начин се постига различен тип наблюдение, контрол и защита на сгради с високи нужди от защита. Тук се прави разлика между системите за предварително предупреждение извън сградата, която трябва да бъде защитена, и директната защита на имота с помощта на добра входна врата и електронно контролирани и наблюдавани механизми.

Заключване на входна врата от ново поколение

Така наречените „моторни ключалки“ са предпоставка за електронни устройства за контрол и наблюдение на брави за входни врати. Те получават своите импулси за затваряне и отваряне от различни източници: налични са чип карти, дистанционно управление или интегрирана автоматична система в самата врата. Защитна ключалка с многоточково заключване, например, автоматично затваря входната врата веднага щом вратата се изтегли в ключалката отвън.

Бравата обикновено се управлява без ключ. Ключът на цилиндъра се използва отново само при отпадане на захранването. Електромеханичното заключване на входна врата се използва главно в договорния сектор и строителните органи, но също така се използва все повече и в частния сектор. Мехатронните системи за заключване и отключване на входни врати са разработени за обекти с особено голям брой различни електронни ключове за достъп.

Процесът на отключване се извършва автоматично веднага щом ключът на транспондера се доближи до четеца. Тази ключалка не се нуждае от собствено захранване. Цилиндричните ключалки на копчето могат да се управляват и по електронен път с помощта на мотор. В компактното копче се помещава специален мотор-редуктор.

Командите от микроконтролера се предават бързо и надеждно на цилиндъра, използван за отваряне и затваряне на вратата. В допълнение, използването на заключващи системи е интересно за много свойства, тъй като вариантите на заключване на входната врата могат да бъдат настроени почти безкрайно.

Заключващите кутии са вид заключваща се система с винт. За разлика от отворената ключалка, механизмът тук е покрит с калъф за заключване. В горната част на кутията се виждат само гайката за дръжката и ключалката за ключа. Аналогът от страната на рамката може да бъде ударна плоча или ударник.

Бравите се използват на входни врати на апартаменти и врати на къщи като допълнителна сигурност към вградената брава, която обикновено присъства. Като чисти брави за входни врати и порта, те вече не се използват днес, но се използват върху мебели и при възстановяване на исторически врати и портали.

Според съответната им форма те могат да бъдат причислени към изкуствено-историческа ера: Ренесансовите брави имат кутия с шарнирен край във формата на сърце, ключалката често е защитена от прикрепен параклис с плетеници, заключващата плоча е направена от гравирано или посинено желязо Бароковите и рококо брави са правоъгълни до квадратни и често имат капак от маслина и месинг с прикрепени орнаменти и апликации като капак на ключалката. Бравите за врати от периода на империята са правоъгълни, отново изработени от стомана и понякога напълно без украса. Заключванията на кутии върху реставрационни обекти изискват специално внимание. Ако трябва да бъдат подновени, обикновено трябва да се направи индивидуално.

Вашият коментар