You are currently viewing Как да намалите шума вкъщи?

Как да намалите шума вкъщи?

Имате ли проблем с шума вкъщи, идващ от друга стая и искате ли да го ограничите? Не се безпокойте, защото днес ще Ви разкрием няколко аспекта за интериорните врати, които са ключови за борбата с шума. Разбираемо е, че в този напрегнат съвременен живот, всеки има необходимост понякога да се уедини и да намери спокойствие. За жалост, делейки дома си с още хора, шанса да успеете да намерите тихо местенце в него е нищожен. Причината за това може да се крие в лошите уплътнения на интериорните врати и вътрешността ѝ.

Важни аспекти при интериорните врати

Съвременните производители са намерили достатъчно решения за справяне с този проблем. Крилата имат различен вид сърцевина, която звукоизолира помещенията перфектно. Друго предимство е поставеното на касата уплътнение, което допринася допълнително за спокойствието и тишината на дома, освен за топлоизолацията. Ако все още не сте се решили да пристъпите към закупуване на нови интериорни врати, то тогава можете да шумоизолирате старите врати, които имате вкъщи.

Плъзгащи врати към спалня

Тъй като звукът е вълна и когато срещне препятствие по пътя си, нейната сила намалява. Колкото по-плътна е преградата на пътя ѝ, толкова повече мощността ѝ отслабва. Следователно от основно значение е характерът на материалът, от който са произведени вратите. Съвременните производители залагат на HDF материала, който изпъква пред останалите със своята завидно висока плътност. Изработва се от фини дървесни частици, които са пресовани на много висока температура, което го прави много плътен и шумоизолиращ.

Правилният монтаж на вратите е ключов

Ако Вашите врати са поставени така, че да има голямо разстояние между крилото и касата, то тогава за шума няма изобщо никакви препятствия. Това, което можете да направите е да поставите преходни лайсни на пода, за да намалите това разстояние. Ако пък крилото не „ляга“ плътно на касата имате няколко варианта. Първо трябва да проверите, дали има някакво изкривяване на самото крило. Ако е така, можете да регулирате или да смените пантите, за да се затваря плътно крилото. Ако и след това, все още не сте доволни от резултата, тогава можете да поставите уплътнения на касата, които са самозалепващи. Важното тук е да изберете правилното, така че интериорната врата все още да може да се затваря и да не наруши нейните функции и външен вид. След като направите всичко това, можете да бъдете сигурни, че сте минимизирали, както технологичните фуги, така и нивото на звука, който се пропуска през тях.

Най-доброто решение – нови вътрешни врати

Ако казаното по-горе Ви се струва просто временно решение и прикриване на факта, че вратите Ви са за смяна, то тогава по-добре наистина да ги смените. Изберете врати, изработени от възможно най-плътните материали на пазара, а именно HDF плоскости. Не забравяйте и пълнежът на самите крила да бъде с възможно с най-голяма плътност също. По отношение на конструкцията, по-добре е крилата да бъдат фалцови. Така имате още една защита от шума, защото фалцовите крила лягат върху касата, което заедно със включените уплътнения по нея, води до идеална топло- и звукооизолация на помещенията.

Не забравяйте да се доверите на проверени и доказали се професионалисти за монтажа, за да бъдете сигурни в резултата и да се радвате на спокойствие занапред!

Вашият коментар