You are currently viewing Защо руските апартаменти имат две входни врати?

Защо руските апартаменти имат две входни врати?

Трябва да призная, че от всички странни неща, които открих в Русия, това мина почти незабелязано. Това са неща, които просто приемате и всъщност не спирате да поставяте под въпрос.

В повечето руски апартаменти наистина има две входни врати. И в случай, че се чудите какво имам предвид под две входни врати, представете си прага на вратата. Обикновено тя е повдигната и теоретично можете да инсталирате вратата си от двете й страни, нали? Ами в руски апартамент обикновено има врата от двете страни. Така че след отварянето на първия, веднага се изправяте пред втория.

Но защо руснаците имат две врати?

Има няколко добри причини, така че не бих го нарекъл излишък. Просто изглежда така от наша гледна точка. Така че, без повече шум, ето кратък списък с причините защо точно има две входни врати:

Топлоизолация

Какво е по-топло от една входна врата? Защо две разбира се! А руснаците обичат да имат много топли сгради през зимата (по очевидни причини). За тази цел те поставят блиндирана врата от вътрешната страна, за да запази топлината, докато втората врата просто добавя още един слой. Освен това, благодарение на прага между вратите, между вратите се поддържа допълнителен слой топъл въздух. И както знаем, въздухът е чудесен топлоизолатор.

Звукоизолация

Блоковете могат да бъдат шумни места. Други жители, които минават покрай вратата ви, шумът от асансьора, хората, които се блъскат в бравите си и затръшват вратите си, боклуци се спускат по улея за боклук, силни разговори на площадката. Има много потенциални източници на досаден шум.

Входни врати според дома

Сигурност

Подобно на горното, какво е по-сигурно от една врата? Две разбира се! Предната входна врата обикновено е огромно метално нещо с тежки брави. Което естествено е много по-сигурно от обикновената врата с обикновена ключалка. Разбира се, когато се притеснявате от престъпление, правите каквото можете, за да подобрите сигурността. С две врати всеки потенциален крадец трябва първо да влезе в сградата, а след това евентуално през друга заключена врата, за да влезе в коридора, а след това още две заключени врати. Не е лесно да се случи, нали? И това е много успокояващо.

Естетика

Точно по-горе научихме, че една от причините за двете врати е, че една от тях е почти непроницаема метална врата. Те не са склонни да бъдат най-естетически приятните врати в света. Така че решението е да имате нормална втора врата. По този начин не е нужно да гледате отвратителната метална врата в апартамента си, а вместо това да получите прекрасна дървена врата с хубава дръжка.

Така че зад двете входни врати има логика. И ще им бъдете благодарни, ако останете в руски апартамент. Нито веднъж не чух металната врата в коридора да се отваря и затваря (и повярвайте ми, това нещо направи врява). И апартаментът изглеждаше толкова по-хубав отвътре благодарение на вътрешната входна врата.

Вашият коментар