You are currently viewing Различните врати

Различните врати

Входната врата във всяка къща е един от основните елементи, по който нашите гости могат да преценят нейната привлекателност. Поради тази причина не можем да ги пренебрегваме и трябва да се гарантира, че те се вписват добре с цялата фасада.

Освен това те не могат лесно да бъдат преодолени от потенциални крадци и не трябва да позволяват на интериора да се охлади, като същевременно са устойчиви на атмосферни условия. Всички тези задачи означават, че изборът на правилната входна врата не трябва да бъде случаен и за да вземете правилното решение, си струва да се запознаете с основните критерии и параметри, които се отнасят до тях.

Входните врати могат да бъдат разделени според няколко различни критерия. По-долу сме решили да представим няколко от най-важните от тях, които не бива да се забравят при избора на тези порти към нашия дом.

Разделяне на входната врата поради използвания материал:

Блиндирани врати

Блиндираните входни врати осигуряват сигурност и защита на нашия дом. Те са изработени с стабилна основа и изключителна шумо- и топлоизолация. Външният им вид е много елегантен и модерен. Конструкцията на крилото също е много здрава и надеждна. Най-често блиндирани врати се слагат на къщи, поради тяхната UV устойчивост и защитата срещу атмосферните условия, която притежават тези врати.

Дървени врати

Те могат да бъдат изработени от дърво от различни дървета, както и от различни видове шперплат и материали на дървесна основа. Най-често срещаните видове дървесина, използвани тук, са иглолистни дървета, най-вече смърч и бор. Твърдите дървета като махагон, тежък дъб или ясен са по-привлекателни на външен вид. Рядко цялата врата е направена от едно твърдо парче, по-често залепено дърво, което е по-устойчиво на огъване, изкривяване или други изкривявания.

В групата на дървените входни врати влизат и тези от шперплат. Тук асортиментът е много голям. Ако искаме да са по-здрави, избираме подсилени със стоманени елементи (обикновено метални листове) и декорирани с декоративни фурнири или ламинирани. Благодарение на това можем дори да получим външния вид, практически идентичен с истинското масивно дърво.

Пластмасови врати – PVC

Най-често тези врати се състоят от профили с камери (те могат да бъдат две или три камери), подсилени с метални елементи и запечатани и изолирани с полиуретанова пяна. Те могат да се проветряват. PVC вратите имат предимството, че могат да имат практически всякаква форма и шарка, заедно с вграденото остъкляване. В магазините се предлагат стотици модели, така че можем да изберем точно това, което сме планирали при визуализацията на фасадата на нашата къща.

Стоманени врати

Стоманените входни врати са най-често врати против взлом със стоманени рамки и рамки, както и самата конструкция на крилото на вратата. Освен това е покрита с пластмаса и изолирана с полиуретанова пяна. Понякога може да се срещне обратната ситуация, т.е. само тапицерията е стомана, а рамката на вратата е направена например от дърво.

Алуминиеви врати

Алуминиевите врати са добри за това, че са дълготрайни и не изискват поддръжка, но материалът е много мек, което го прави уязвим за вдлъбнатини. Рамката се състои от алуминиеви профили и панели, вътре с топлоизолация. В рамката могат да се поставят и стъклени елементи, благодарение на които можем да увеличим количеството светлина, влизащо вътре.

Врата от фибростъкло

С много добро качество и леки врати, в които са направени гореспоменатите плочи от фибростъкло, покриващи рамката, обикновено дървени. Отвън те са завършени с материали с текстура, наподобяваща дърво, докато вътре има топло- и звукоизолация.

Вашият коментар