You are currently viewing Различните врати

Различните врати

Входната врата във всяка къща е един от основните елементи, по който нашите гости могат да преценят нейната привлекателност. Това е причината да не си позволявате да я неглижирате. Помислете добре над това, дали се вписва хармонично с цялата фасада.

Наред с това входните врати не бива да позволяват лесно да бъдат компрометирани от потенциални крадци и трябва да притежават качества, които да пречат на интериора да се охлади, като същевременно са достатъчно надеждни към специфичните атмосферни условия. Всички тези задачи означават, че изборът на правилната входна врата не трябва да бъде случаен и за да вземете правилното решение, си струва да се информирате за основните критерии и параметри, които се отнасят до тях.

Входните врати базово се разделят, според няколко различни критерия. По-долу сме решили да представим няколко от най-важните от тях, които не бива да се забравят при избора на тези важни за дома елементи.

Разделяне на входната врата, според използвания материал

Блиндирани врати

Блиндираните входни врати доставят сигурност и защита на нашия дом. Те са изработени със стабилна основа и изключителна шумо- и топлоизолация. Външният им вид е много елегантен и модерен. Конструкцията на крилото също е много здрава и надеждна. Най-често блиндирани врати се слагат на къщи, поради тяхната UV устойчивост и защитата срещу атмосферните условия, която притежават тези врати.

Дървени врати

Правят се от материал на различни дървета, както и от всякакви видове шперплат и продукти на дървесна основа. Най-често срещаните видове дървесина, използвани тук, са иглолистни дървета – най-вече смърч и бор. Твърдите дървета като махагон, тежък дъб или ясен са по-привлекателни на външен вид. Рядко цялата врата е направена от едно твърдо парче, по-често залепено дърво, което е по-устойчиво на огъване, изкривяване или други изкривявания.

В групата на дървените входни врати влизат и тези от шперплат. Тук асортиментът е много голям. Ако искаме да са по-здрави, избираме подсилени със стоманени елементи (обикновено метални листове) и декорирани с декоративни фурнири или ламинирани. Благодарение на това можем, дори да получим външен вид практически идентичен с истинското масивно дърво.

Пластмасови врати – PVC

Най-често тази категория врати се състоят от няколко камерни профили (те могат да бъдат две или три камери), подсилени с метални елементи и запечатани и изолирани с полиуретанова пяна. Те могат да се проветряват. PVC вратите имат предимството, че могат да имат практически всякаква форма и шарка, заедно с вграденото остъкляване. В магазините се поддържат доста модели, така че можем да изберем точно това, което сме планирали при визуализацията на фасадата на нашата къща.

Стоманени врати

Тези характерни входни врати са, преди всичко, използвани против взлом със стоманени рамки, както и самата конструкция вътре във вратата. Наред с това е покрита с панели от дървесина и изолирана с полиуретанова пяна. Понякога може да се срещне обратната ситуация, т.е. само отвън е стомана, а рамката на вратата е направена например от дърво.

Алуминиеви врати

Тези популярни и харесвани врати са известни с устойчивостта си през дългия си живот и не изискват поддръжка, но материалът е по-скоро мек, а това веднага го прави уязвим за вдлъбнатини. Рамката се състои от алуминиеви профили и панели, вътре са с топлоизолация, но там без проблем може да се разнообрази и със стъклени елементи, благодарение на които можем да осигурим повече количеството слънчеви лъчи, влизащи вътре в помещенията. ​

Врата от фибростъкло

Характеризират се с лекота и много добро качество, а в крилата им са положени гореспоменатите плочи от фибростъкло, покриващи рамката, която обикновено е дървена. Отвън те са завършени с материали с текстура, наподобяваща дърво, докато вътре има налична топло- и звукоизолация.

Вашият коментар