Как да си изберем входна врата?

Входната врата е неразделна част от архитектурата на нашите домове. Това е първото нещо, което докосвате, когато влезете. Въпреки че вече не се обръща внимание, той съществува от около век и играе жизненоважна роля, а именно топлинна и акустична, което ни осигурява фундаментална изолация. Днес качеството на материалите, разнообразието от цветове и линии, гордо подписват стила на вашия дом. Възможно е да се забавляваме и да направим дома си на чертите на нашата личност. Ето какво трябва да знаете за тази многостранна стая и някои съвети за избор на най-добрата врата.

Планирайте нуждите си:

Задайте бюджет и се придържайте към него. Изберете общия вид на фасадата на вашия дом. Можете да използвате входната врата като декоративен елемент самостоятелно (стъклена врата, екраниран, ексцентричен цвят). Направете избор от материали, от наличните материали: дърво, PVC, алуминий, стомана, фибростъкло или комбинация от материали. Проверете действащите стандарти според вашия гради / или община. Също така се уверете, че вратата е правилно инсталирана. И накрая, бъдете реалистични с вашите знания и ръчни умения.

Основните функции на входната врата:

 • Анти-проникваща функция

Тази функция е необходима в допълнение.

 • Изолиращатафункция

Входната врата има изолационна функция със студени течения. Служи за поддържане на околната температура в къщата.

 • Акустичната функция

Тя помага с дискретност и мълчание.

 • Функцията за пожарна безопасност

Днес някои модели са специализирани. Подсилени или бронирани, те са създадени, за да устоят на огън по-дълго, те са противопожарни врати.

 • Декоративната функция

Входната врата носи индивидуалност във вашия дом. Знаете как да го използвате.

Различни модели на входна врата:

 • Пълната входна врата

Масивен на външен вид, този вид врата предлага много безопасен вид. Ние намираме вратата „пълна“ в няколко варианта на материали. Това е редовно използван избор на потребителите.

 • Вратата със стъклопакет

Този модел предлага малко повече яркост. Това е идеално разположение между плътната врата и стъклената врата. Осигурява сигурност, изолация и естетика.

 • Остъклената входна врата

Стъклената врата носи много светлина, естетика и лекота. Въпреки това, той остава безопасен портал чрез процесите на производство на стъкло.

 • Бронираната врата

Основното предимство е да забави проникването. Добре е да знаете, че това решение се вписва в стандартен тип врата. Щитът запазва първоначалната си врата.

 • Безопасен вход

Според статистиката, 80% от крадците минават през входната врата. Ето разнообразие от противоударни устройства, които да се комбинират на вратата ви.

 • Бравата

Ключалките трябва да отговарят на стандартите за безопасност ANSI / BHMA. Тези стандарти изчисляват минималните допустими изисквания за функционирането на ключалката. Има 3 основни степени на класове от 1 до 3.

Специалистите правят тестове за устойчивост на удари или дори на общото тегло на 10-те най-големи парчета стъкло. Последният не трябва да надвишава теглото на площ от 6 500 mm2 от непокътнатото стъклено табло. Очилата са класифицирани в 3 нива – R1, R2 и R3 – в зависимост от увеличаващата се устойчивост на опити за отваряне: от 5 до 15 минути в зависимост от характеристиките (ламинирано стъкло, закалено стъкло). Имайте предвид, че сигурността включва и избор на алармена система, която се разпознава и връща към централната станция.

 • Помислете за хардуера и аксесоарите

За да облечете вратата си и да добавите стил към фасадата на вашия дом, помислете за аксесоарите и специалния хардуер. Добавете корнизи, за да създадете облекчение, помислете за материали, помислете за канали, стъклени или метални инкрустации. Попълнете декора с номера, за да укажете гражданския си адрес, персонализирана пощенска кутия и я подобрете, като добавите светлина, която ще подчертае всичките ви аксесоари. Не забравяйте екологичните прозорци и комплекти от студено време.

Помислете за рециклирането и съживете старата си врата. Увеличете външния вид на дома си, като съживите входната врата. Най-бързото и достъпно решение е проста боя. Свържете го с вашия покрив или изберете ярък цвят, който ще подобри външния вид на вашия дом.

Вашият коментар

Close Menu