You are currently viewing Кой е най-добрият материал за входна врата?

Кой е най-добрият материал за входна врата?

Вашата входна врата е много повече от просто функционална част от дома. Входната врата предпазва от атмосферни влияния, осигурява енергийна ефективност и е една от първите линии, що се отнася до неприкосновеността и сигурността на Вашия дом. Затова, не е важен само дизайнът, основна роля играе и използваният материал при направата на вратата. Кой материал е най-добрият е най-често задаваният въпрос към служителите в шоурумите за врати.

Съществуват редица разнообразни материали, които се прилагат при създаването на врати. Например, стоманата се определя за един от по-бюджетните материали, докато масивното дърво се отразява на цената на вратите, но ги прави едновременно скъпи, ефективни и висококачествени. Те са най-висок клас по отношение на красота. По-долу ще обсъдим стоманата и дървото, като основи за направата на входни врати със съответните плюсове и минуси.

Стоманени (метални) врати

Стоманените врати са най-популярният избор за входни врати, поради тяхната издръжливост. Наред с факта, че тези входни врати са ефективни срещу атмосферни влияния, стоманата често може да има по-кратък живот от дървените врати. Една от основните причини за краткия живот се оказват вдлъбнатините и драскотите, неподлежащи на възстановяване. Това води до ръжда, което ще намали издръжливостта на вратата.

Плюсове: по-ниска цена, сигурност, няма да се напука или изкриви, издръжливост на външни условия.

Минуси: по-кратък живот, трудно се поправят, може да ръждясат.

Дървени входни врати

Тези прекрасно изглеждащи врати, са едни от най-търсените, когато потребителите се изправят пред решение за входна врата. Те се изработват от различни дървесини. Един от факторите, които правят дървените врати толкова желани е, защото те оказват най-добрата съпротива срещу износване. Входните врати от натурално дърво имат завидна маса, което ги прави способни да издържат на времето и осигуряват сигурност. Много дървесни видове осигуряват и енергийна ефективност.

Дървените врати са красиви и универсални, с естествено дървесно покритие, които повечето други материали за входни врати могат само да имитират. Вратите са лесни за персонализиране, което ги прави, оглавяващи класацията на уникалните врати по поръчка. Дървените врати обаче изискват и по-голяма поддръжка, като се нуждаят от боядисване или лакиране, ако не всяка година, то поне на 2 години, за да се предпазят от изкривяване и цепене.

Плюсове: красив и универсален външен вид, трайни, драскотините се поправят лесно, енергийна ефективност.

Минуси: най-скъпи, изискват повече поддръжка, някой дървесни видове издържат само при определени атмосферни условия.

Вашият коментар