You are currently viewing Кой е най-добрия материал за входна врата?

Кой е най-добрия материал за входна врата?

Вашата входна врата е много повече от просто функционална част от дома. Входната врата предпазва от атмосферни влияния, осигурява енергийна ефективност и е една от първите линии, що се отнася до безопасността и сигурността на вашия дом. Затова, не е важен само дизайна, основна роля играе и материала, от който е изработена вратата. Кой материал е най-добрия е най-често задавания въпрос към служителите в шоурумите за врати.

Има много и разнообразни материали, които се използват за изработка на врати. Например, стоманата се счита за най-евтината входна врата, а вратите от масивно дърво – за най-скъпи, ефективни и висококачествени и най-висок клас по отношение на красота. По-долу ще обсъдим стоманата и дървото, като материали за входна врата, със съответните плюсове и минуси.

Стоманени (метални ) врати

Стоманените врати често са най-популярния избор за входни врати поради тяхната издръжливост. Докато стоманените врати са ефективни срещу атмосферни влияния, стоманата често може да има по-кратък живот от дървените врати. Една от основните причини за краткия живот се оказват вдлъбнатините и драскотите, които много трудно се поправят. Това води до ръжда, което ще намали издръжливостта на вратата.

Плюсове: ниска цена, сигурност, няма да се напука или изкриви, издръжливост на външни условия;

Минуси: по-кратък живот, трудно се поправят, може да ръждясат;

Дървени входни врати

Вратите, направени от дърво са едни от най-популярния избор за входна врата. Те се изработват от различни дървесини. Един от факторите, които правят дървените врати толкова търсени е, защото те са най-добрата съпротива срещу износване. Входните врати от масивно дърво са тежки и здрави, което ги прави способни да издържат на времето и осигуряват сигурност. Много дървесни видове осигуряват и енергийна ефективност.

Дървените врати са красиви и универсални, с естествено дървесно покритие, които повечето други материали за входни врати могат само да имитират. Вратите са лесни за персонализиране, което ги прави перфектен вариант за врати с уникални форми и размери. Дървените врати обаче изискват и по-голяма поддръжка, като се нуждаят от боядисване или лакиране, ако не всяка година, то поне на 2 години, за да се предпазят от изкривяване и цепене.

Плюсове: красив и универсален външен вид, трайни, драскотините се поправят лесно, енергийна ефективност;

Минуси: най-скъпи, изисква повече поддръжка, някой дървесни видове издържат само при определени атмосферни условия.

Вашият коментар