Блиндирани врати в панелни жилища

Много хора, които живеят в панелни жилища се сблъскват с един доста сериозен проблем и това са вратите. Проблема е, че тези жилища са с метални ляти каси, които са вкопани в стените и доста трудно се махат, когато хората решат да сменят вратите си. По онова време, когато са се строели тези жилища, такава е била технологията за изграждане, отливали са метални каси върху самия панел. За онова време това е било много добро решение, което спестява от труда на хората. Но след толкова години, живущите в тези сгради, когато решат да направят промени в своето жилище, най–вече със смяната на вратите, тогава се сблъскват със сериозни затруднения, а именно демонтажа на металните каси. Когато се премахва този метален панел се вдига доста шум и прахоляк, но това е неизбежно. Може разбра се да си поставите новите врати върху панела, но това ще стесни вашите врати с минимум 10см.

Ново решение за смяна на блиндираните врати!

Но сега вече има нови предложения специално за хората, които живеят в такъв тип жилище. Има фирми за врати, които вече предлагат нов тип каси, специално за обличане на панела без да се налага да се премахва. Това е много удобно и лесно решение, няма да се налага на тези хора да се плащат допълнително за премахване на метални ляти каси, ще си спестят малко от семейния бюджет, тормоза от прахоляка и шума. Това никак не е малко, а и хората ще са доволни.

Тези специални каси, които са за панелни жилища, ще стеснят отвора на вратата само с 2см., первазите от едната страна на касата, са изработени от по-масивен материал и са по-дебели, за да държат тежестта на вратата. Материала, от който се изработват интериорните врати най–често е MDF или HDF. Това са пресовани дървесни частици със средна или висока плътност. По–плътен материал е HDF.

Надяваме се, че статия ни ще Ви е полезна.

Вашият коментар

Close Menu