You are currently viewing Видове входни врати

Видове входни врати

Входни врати от пластмаса

Пластмасовите врати обикновено се инсталират в търговски помещения или като втора врата към вестибюла на частна къща. В магазините, аптеките, търговските центрове пластмасовата входна врата изпълнява само функцията „отваряне-затваряне“. Пластмасовата врата е лека, така че е удобно да се отваря дори от деца и възрастни хора. Друг плюс е, че такива врати са евтини. И тъй като те са поставени на места с голям поток от хора, те често могат да бъдат сменени без сериозни финансови разходи.

Пластмасовите врати не са надеждни при предпазване от взлом. В магазините или офисите те са затворени отгоре с ролетни щори, като им е инсталирана аларма, която гарантира безопасност. В частните къщи такава входна врата често се поставя като втората врата на вестибюла, защото тя няма необходимите качества, за да предпазва от студа и не е толкова естетична. Тези функции се изпълняват от първата врата, обикновено метална или дървена.

Дървени входни врати

По-рано в апартаментите се монтираха дървени врати. Днес те се инсталират главно в частни къщи. „Дървена врата“ е много широко понятие. Това може да е евтина борова врата, която няма да се справи с влиянията на околната среда и опитите за кражба. Друг вариант е входна врата, изработена от по-трайни масиви от дъб, бук, елша. Но дори тези опции не могат да се сравняват по отношение на устойчивостта на взлом, с металните врати. Единственото изключение са вратите от блатен дъб.

Моделиране на дървена врата

Това е рядка дървесина, която се добива от торфени блата, където дъбът лежи от стотици и дори хиляди години. По отношение на здравината, материалът прилича на камък. Цената на такива врати обаче е много висока и е много трудно да ги поръчате. Дървените входни врати имат прекрасен външен вид. Естественото скъпо дърво изглежда красиво и украсява фасадата на частна къща. Въпреки това, дори дъбовите врати са засегнати от външната среда. Дървото първо набъбва от дъжд и сняг, а след това изсъхва. Поради това геометрията на вратата се променя и производителността се влошава.

Вратата провисва в отвора, трудно се отваря, появяват се пролуки между крилото и рамката. Много хора смятат, че дървото задържа топлината, което означава, че входната врата ще Ви предпази от студа. Всъщност, в миналото на къщите са били монтирани дървени врати, но за топлина са били тапицирани с винилова кожа. Предимството на дървената врата е, че по нея в по-малка степен се образува конденз. Ето защо, е по-добре да инсталирате дървени врати ако живеете при мек климат, без тежки студове и дъждове, ако имате алармена система и територията е охранявана.

Вашият коментар