You are currently viewing Изолации на крилата при металните и блиндираните врати

Изолации на крилата при металните и блиндираните врати

Избирайки врата за входа на жилището, сте изправени пред дилема, на какъв тип изолация да се доверите и дали материалите вложени във вътрешността на крилото са достатъчни, за да покрият всичките Ви очаквания. Напълно е разбираемо, че инвестирайки в нещо определено важно, като входната врата, ще искате тя да изолира шума от общите части, както и да не допуска течения, и да съхранява температурата на дома Ви.
Определено изолацията на металните и блиндирани врати, заслужава внимание. Ще Ви посочим вариантите срещани в различните серии врати, а Вие сами бихте направили своите изводи, коя точно е за Вас.

  • Първи вариант за изолация – минерална вата.

Неслучайно започваме с нея, защото нейните качества са най-добри! С какво е различна минералната вата? Една от причините е технологията на произвеждане, която е свързана с разтопяване при висока температура (1600 ºC) на вулканична скала. След тази обработка, се получава нишка, която специалистите напояват с минерални масла, които от своя страна допринасят за водното изпаряване в материала. Резултата е възстановяване на изолационните качества на минерала. Блиндираните врати, притежаващи този пълнеж в крилото си, са от красивите серии – Панел, АТМО, Елеганс и Хармония.

  • Втори вариант за изолация – „пчелна пита“.

Пчелна пита с пчели
Знаете какво представляват питите на пчелите в техния кошер – малки шестоъгълни кутийки. Точно така изглежда и този вид изолация. Направата ѝ е от дървесни пресовани частици. Характерна е като пълнеж при металните врати предлагани на пазара, както и някои интериорни.

  • Трети вариант за изолация – полистирен.

Може да се изненадате, но материала на този тип пълнеж е произведен на основата на нефта. Известен е за масовия потребител като стиропор. Има добри свойства, включващи топлоизолация, стабилност при натиск, както и влагоустойчивост. Притежаващи полистирен за пълнеж са крилата на блиндираните врати от сериите Але Дор, Модерн и Класик.
Изброените три пълнежа, имат различни специфики, включващи технология на производство, външен вид и характеристики. Предназначението им е общо – осигуряват изолацията, от която има нужда всяко жилище, а на Вас остава да вземете решение към кой тип ще се насочите

Вашият коментар