You are currently viewing Ключови въпроси, които всеки търговец ще ви зададе

Ключови въпроси, които всеки търговец ще ви зададе

Решили сте да смените вратите си. Посещавате шоурум за врати. Търговецът в магазина започва със своя въпросник:

  • „Какви врати си търсите?”;
  • „Имате ли определен бюджет?”;
  • „За къща или за апартамент си търсите”;
  • „Панелно или тухлено жилище е?”;
  • „Входната врата като втора входна ли ще се поставя?”;
  • „Знаете ли колко е зида Ви, за да Ви дадем конкретна цена?”;
  • „Знаете ли каква е височината на реалния светъл отвор, ако е под 203 см, подрязваме ли вратите във височина”;
  • „Имате ли ламперия, която би пречила за монтажа на новата врата?”;
  • „Имате ли прагчета, които не са дървени?”;
  • „Имате ли стари врати, ние ли ще ги демонтираме? Съответно, ако имате, ще ги запазим ли?”.

Тези въпроси може да Ви се струват прекалени, но са от ключово значение, за да бъдете консултирани за цените, какви точно врати ще бъдат удачни за Вас и допълнителните дейности, които е възможно да се наложат.

Подготовка за нови врати

Всеки магазин разполага с поне 50-100 мостри, сред които са интериорни и входни врати. Ето защо, още с влизането продавачът започва с най-важният от въпросите – „Какви врати си търсите”. Той трябва да е наясно какво точно да Ви предложи и към кои врати да се насочите. Например, ако ще е за входа на дома, дали желаете метална или блиндирана врата.

Разбира се, за повечето от търсещите врати, цената е ключова. Затова е важно да знаете какъв бюджет бихте отделили, за да Ви се покажат най-добрите предложения за врати, които да покрият бюджета Ви без да го надвишат. Пазарът разполага с бюджетни врати, средно скъпи и най-висок клас врати.

Важно е да уточните, дали си търсите блиндирана врата за входа на къща или за апартамент. Външна врата, която ще се поставя на къща, предполага, че задължително трябва да има УВ защита, за да не се наруши покритието на вратата, съответно да не се обели и цветът да не се промени.

Панелно или тухлено жилище? Ако сте с панелно жилище, то има врати с панелна каса, за да не се налага демонтаж на лятата Ви метална каса. При този вариант се стеснява светлият Ви отвор с около 2 см. Ако все пак искате да се изкърти наличната метална каса, то е необходимо да сте информирани, че това е допълнително дейност и се заплаща.

В случай, че искате входна врата за втора входна, означава, че трябва да се демонтира старата Ви каса със запазване. Тоест още една допълнителна дейност, която малко ще повиши крайната цена. Също, трябва да се съобразите с посоката на отваряне на първата Ви входна.

Спрямо дебелината на зида Ви, може да Ви се обяви точна цена за интериорната врата. Тя е ключов елемент при определяне на цената.

Височина на строителен отвор, прагчета, които не са дървени и изрязване на ламперия са допълнителни дейности, за които трябва да се замислите дали ги имате, за да знаете каква би била цената на услугата. За Вас ще бъде по-лесно да пресметнете бюджета си, ако предварително включите всички тези дейности.

Вашият коментар