You are currently viewing Ключови въпроси, които всеки търговец ще ви зададе

Ключови въпроси, които всеки търговец ще ви зададе

Решили сте да смените вратите си. Посещавате шоурум за врати. Търговецът в магазина започва със своя въпросник „Какви врати си търсите?”, „Имате ли определен бюджет?” „За къща или за апартамент си търсите”, „Панелно или тухлено жилище е?”, „Входната врата като втора входна ли ще се поставя?”, „Знаете ли колко е зида ви, за да ви дадем конкретна цена?”, „Знаете ли каква е височината на строителния ви отвор, ако е под 203см, подрязваме вратите във височина”, „Имате ли ламперия, която би пречила за монтажа на новата врата?”, „Имате ли прагчета, които не са дървени?”, „Имате ли стари врати, ние ли ще ги демонтираме? Съответно, ако имате, ще ги запазим ли?”.

Тези въпроси може да ви се струват прекалени, но са от ключово значение, за да бъдете консултиран за цени, какви входни врати ще бъдат подходящи за вас и допълнителни дейности, които е възможно да имате.

Подготовка за нови врати

Всеки магазин разполага с поне 50-100 мостри, от които има интериорни има и входни врати. Затова първият и най-важен въпрос, с който шоурумецът започва е „Какви врати си търсите”. Той трябва да е наясно какво точно да ви предложи и към кои врати да се насочите. Например ако ще е за входа на дома дали желаете метална или блиндирана врата.

Разбира се, цената може да бъде ключова за много от вас. Затова е важно да знаете какъв бюджет бихте отделили, за да ви се покажат най-добрите предложения за врати, които да покрият бюджета ви без да го надвишат. Пазара разпоалга с бюджетни врати, средно скъпи и най-висок клас врати.

Важно е да уточните дали си търсите блиндирана врата за входа къща или за апартамент. Входна врата, която ще бъде подложена на външни условия задължително трябва да има УВ защита, за да не се наруши покритието на вратата, да не се обели и цвета да не се избели.

Панелно или тухлено жилище. Ако сте с панелно жилище имаме врати с панелна каса, за да не се налага демонтаж на лятата ви метална каса. При този вариант се стеснява светлия ви отвор с около 2см. Ако все пак искате да изкъртим лятата ви метална каса, трябва да сте наясно, че това е допълнително дейност и се заплаща.

В случай, че искате входна врата за втора входна, означава, че трябва да демонтираме старата ви каса СЪС запазване. Тоест допълнителна дейност, която малко ще ви се оскъпи. Също, трябва да се съобразите с посоката на отваряне на първата Ви входна.

Спрямо дебелината на зида ви, може да Ви се каже точна цена за интериорната врата. Тя е ключов елемент при определяне на цената.

Височина на строителен отвор, прагчета, които не са дървени и изрязване на ламперия са допълнителни дейности, за които трябва да се замислите дали ги имате, за да знаете каква би била цената на услугата. За вас ще бъде по-лесно да пресметнете бюджета си, ако знаете тези неща.

Вашият коментар