You are currently viewing Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите врати

Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите врати

Трябва да почиствате пантите и дръжките на вратите на всеки шест до 12 месеца. Избърсването на вратите и омазняването на дървото трябва да се случва по-често. Поддръжката е от съществено значение. Как изглежда вашата врата отвън, говори много за това как се грижите за интериора на дома си. Освен това ще ви спести пари, когато отделите време за инспекция, почистване и разкрасяване на характеристиките на вашия дом. Пренебрегването на поддръжката влошава вратата и изгаря дупка в джоба ви. Ето някои по-конкретни съвети, които трябва да следвате:

Почистете външните си врати

Мекият сапун за съдове и топлата вода ще свършат работа. Също така, уверете се, че парцалът ви е гладък. Избършете, докато вече не виждате прах или мръсотия, и оставете блиндираната врата да изсъхне. В случай на дървени врати, трябва да използвате масло. За фибростъкло и метал трябва да нанесете мебелен восък, когато почистването завърши. За дървените врати ги почиствайте седмично за най-добра визуална привлекателност. За фибростъкло и метал трябва да е достатъчно месечното почистване.

Обърнете внимание на маслото, което използвате на дървената си врата. Използваното масло варира в зависимост от вида дървесина. Някои от най-добрите марки са тунгово или ленено масло или смес. За най-добри резултати изберете идеалното масло от ленено семе. Изсъхването отнема известно време, но гарантира дълголетие. Всяка хубава работа изисква време, а правилно използвано то Ви гарантира само хубави последици.

Защитете вратата си от UV лъчи

За целта завършете с лак, който има UV-блокиращи съставки, това ще свърши перфектна работа и ще помогне на Вашата блиндирана входна врата да запази блясъка и функциите си. Тези покрития също го предпазват от повреда от водата и лошо време. Ако вратата ви няма покритие, напоено с UV-блокираща боя или лак, тогава можете да я шлайфате и да я довършите с такава, която има.

След подобни разсъждения извода винаги е един и същ. Вашите врати изискват съответната грижа, за да изпълняват своите функции години наред.

Вашият коментар