You are currently viewing Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите врати

Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите врати

Трябва да почиствате пантите и дръжките на вратите на всеки шест до 12 месеца. Избърсването на вратите и омазняването на дървото трябва да се случва по-често. Поддръжката е от съществено значение. Как изглежда Вашата врата отвън, говори много за това как се грижите и за самия дом. Ако се замислите перспективно, то спестявате и пари, когато отделяте време за инспекция и почистване, защото периодичната грижа се отплаща. Пренебрегването на поддръжката влошава вратата и влияе на разходите Ви. Ето, няколко по-конкретни съвета, които трябва да следвате.

Почистете външните си врати

Мекият препарат, ползван за съдовете и топлата вода ще свършат работа. Също така, уверете се, че парцалът Ви не е груб, а гладък. Избършете, докато вече не забелязвате някакви замърсявания и оставете блиндираната врата да изсъхне. В случай на дървени врати, трябва да използвате масло. Относно материалите – фибростъкло и метал, трябва приложите мебелен восък, след процедурата по почистването. За дървените врати – тях ги почиствайте седмично за най-добра визуална привлекателност. За фибростъкло и метал е достатъчно месечното почистване.

Обърнете внимание на маслото, което използвате на дървената си врата. Използваното масло варира в зависимост от вида дървесина. Някои от най-добрите марки са тунгово или ленено масло или смес. За най-добри резултати изберете идеалното масло от ленено семе. Не се изненадвайте, че изсъхването изисква и време, но пък гарантира дълголетие. Всяка хубава работа изисква време, а правилно използваното Ви гарантира само хубави последици.

Защитете вратата си от UV лъчи

За целта завършете с лак, който има UV-блокиращи съставки, той ще свърши своята работа и ще помогне на Вашата блиндирана входна врата да запази блясъка и функциите си. Тези покрития също я предпазват от повреда от влага при лошо време. Ако на вратата Ви липсва покритие, напоено с UV-блокираща боя или лак, тогава можете да я шлайфате и да я довършите с такава.

След подобни разсъждения изводът винаги е един и същ. Вашите врати изискват съответната грижа, за да изпълняват своите функции години наред.

Вашият коментар