You are currently viewing Обков за врати: цвят, стил и материал

Обков за врати: цвят, стил и материал

Изборът на аксесоари за вратата е отговорен въпрос, тъй като функционалността и експлоатационният живот на цялата конструкция, както и нейната естетика, зависят от нея. Важното е материалът, стилът и цветовата гама на пантите на вратите, дръжките, бравите и други детайли.

Обков за врати

Пантите за вратите най-често са изработени от пластмаса, месинг или стомана. Продуктът може да има декоративно покритие. Най-популярен е месингът, който се слави със своята здравина и пластичност и от него е възможно да се отливат дръжки и други части с всякакъв размер и форма.

Той е устойчив на корозия и след полиране със специални пасти придобива красив блясък. Месинговите панти не променят цвета си по време на химическа обработка, за разлика от подобни продукти с покритие. За да бъде продуктът устойчив на механични повреди, температура и влажност, се извършва специална повърхностна обработка.

Стил и цвят на обкова за врати

Стилът на пантите се определя от желанията на клиента. Ако това е блиндиран врата, много собственици са склонни да избират най-простите и скромни детайли за нея, за да не привличат вниманието на престъпниците с луксозен декор. И ако говорим за интериорен дизайн, тук изборът на елементи зависи от вашия вкус и въображение.

Цветовата палитра е доста широка. Това са матов и лъскав хром, месинг, бронз, злато, неръждаема стомана и др. По правило се избира малко по-светла или по-тъмна гама от самата врата, рядко в същия тон. Пантите трябва да съответстват на цвета на дръжката на вратата.

И те от своя страна с мебели и ако не точно, то поне в подобен нюанс. Някои хора обичат контрастните цветове, други харесват същия нюанс като крилото. Обкова на вратата трябва да се впише в стила на интериора, да съответства на цвета и декора с останалите елементи. Цветът на бронировката на патрона ако е блиндирана входна врата, е избран така, че да се откроява ясно на фона на крилото на вратата.

Така се забелязва лесно и улеснява отварянето на ключалката. Съществува и противоположен подход-със същия тон като платното. Така че се ръководете от вашия вкус.

За да може вратата и аксесоарите да ви служат дълго време и в същото време да изглеждат хармонични, по-добре е да купите всички части от един продавач.

Вашият коментар