You are currently viewing Как да изберем цвета за входната врата: Експертни съвети по Фън Шуй

Как да изберем цвета за входната врата: Експертни съвети по Фън Шуй

Входната врата е много важна във Фън Шуй, защото това е мястото, през което къщата получава енергия. При класическия фън шуй изборът на цвета на входната врата зависи от посоката на входната врата и съответния елемент върху фън шуй. Така че, когато избирате входна врата за частен дом, апартамент или къща, е необходимо да вземете предвид цвета на вратата.

Врати на изток и елемента Дърво

Вратата, обърната на изток, съответства на елемента Дърво и най-добрите цветове за такива врати са зелено и кафяво. Ако никой от тези цветове не пасва на екстериора на вашия дом, тогава имате допълнителна опция, базирана на пет елемента от Фън Шуй.

15 Main Entrance Door Design Ideas The Wonder Cottage

Елементът Дърво се захранва от елемента Вода и с подкрепата на Земята, така че цветовете на тези елементи са подходящи и при избора на цвят за входната врата.

Врати обърнати на Югоизток

Вратата, обърната на югоизток, също принадлежи към елемента Дърво, така че зеленото и кафявото ще бъдат чудесни възможности. Югоизточната посока обаче е свързана с енергията на просперитета и богатството, така че входните врати в тази посока да могат да бъдат украсени с подходящи елементи на декор: поставете саксия с пари дърво, бамбук или пречистващо устройство за въздух; поставете фонтан, окачете огледало или изображение с изглед към океана, езерото или водопада, също добре дошли символи на благополучието във Фън Шуй: китайски монети, смеещ се Буда и т.н.

Поглед на Юг

The History And Charm Of A Red Front Door Town Country Living

Югът е единствената посока на елемента Огън и естествено най-добрият цвят за такива входни врати е червеният. Други приемливи цветове са жълто, лилаво, оранжево и ярко розово.

Врати към Югозапад

Югозападната посока се свързва с майчината енергия, както и с енергията на любовта и брака. Елементът, съответстващ на тази посока, е Земята и съответните цветове земя / пясък, жълто бордо, лилаво, наситено оранжево и наситено розово. Входната врата и мястото до нея могат да бъдат украсени със семейни снимки, свещници, допълнително осветление.

Изглед на Запад

Entrance Doors Swr Redefining Homes

Най-добрият материал и цвят за входни врати, обърнати на запад, е метал, съответните цветове са бяло и сиво.

Входните врати, обърнати на северозапад

Те съответстват на металния елемент. Тази зона е свързана с полезни хора, така че врата или място в близост да могат да бъдат украсени с нещо метално. Тази дестинация също поддържа енергия за пътуване и там ще има подходящи снимки или снимки на пътуване къде искате да отидете. Избягвайте цветовете на стихията Огън и Вода!

Север – Изборът на водният елемент

Provence Blue Door Metal Print By Barbara Felisky

Северът е единствената посока на водния елемент и най-добрите избори на цветове за входни врати са черно и синьо. Тези цветове изглеждат страхотно, можете също да изберете цветовете, които съответстват на металния елемент.

Североизтокът – посоката на духовния растеж

Front Door Ideas That Will Make The Right First Impression The Style Index

Тази посока, показва самоусъвършенстването и съответства на елемента на Земята. Освен всички нюанси на кафявото, можете да използвате и цветовете на елемента Огън. Възможно е да декорирате такива врати и мястото в близост до тях с изображения на планини или такива, които са много по ваш вкус, просто обърнете внимание на цвета, както и на допълнителното осветление.

В заключение бихме добавили, че Фън Шуй не е простo древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Чи, а стил на подредба на разположението и цвета на входните врати.

Вашият коментар