You are currently viewing Избор на цвят на входна врата по Фън Шуй

Избор на цвят на входна врата по Фън Шуй

На входната врата се отдава подобаващо значение във Фън шуй, понеже това е мястото, през което къщата получава енергия. При класическия Фън шуй изборът на цвета на входната врата е в пряка зависимост от местоположението ѝ, както и от съответстващия елемент според учението. Така че, избирайки входната си врата и нейният конкретен цвят, е нужно да съобразите някои точни направления на древното изкуство.

Врати на изток и елемента Дърво

Вратата обърната на изток съответства на елемента Дърво и най-добрите цветове за такива врати са свежо зелено топло кафяво. Ако сред тях не виждате цветовете, които да се съчетаят с екстериора на Вашия дом, тогава имате допълнителна опция, базирана на още два елемента от Фън Шуй. Елементът Дърво се захранва от елемента Вода и с подкрепата на Земята, така че цветовете на тези елементи са допустими също.

15 Main Entrance Door Design Ideas The Wonder Cottage

Врати обърнати на югоизток

Вратата обърната на югоизток, също се идентифицира с елемента Дърво, така че зеленото и кафявото ще бъдат чудесни възможности. Югоизточната посока обаче е свързана с енергията на просперитета и богатството, така че входните врати в тази посока да могат да бъдат украсени с подходящи елементи на декор – саксия с пари, дърво бамбук или пречистващо устройство за въздух. Поставете фонтан, окачете огледало или изображение с изглед към океана, езерото или водопада, китайски монети, смеещ се Буда, те също са добре дошли като символи на благополучието във Фън шуй.

Поглед на юг

The History And Charm Of A Red Front Door Town Country Living

Югът е единствената посока на елемента Огън и естествено най-добрият цвят за такива входни врати е червеният. Други приемливи цветове са лилаво, оранжево, ярко розово, жълто.

Врати към югозапад

Югозападната посока се свързва с майчината енергия, както и със силната енергия на любовта и брачния съюз. Елементът отговарящ на тази посока е Земята и съответните му цветове са пясъчно жълто, бордо, лилаво, наситено оранжево и наситено розово. Входната врата и мястото до нея могат да се декорират със семейни снимки, свещници, допълнително осветление.

Изглед на запад

Entrance Doors Swr Redefining Homes

Най-добрият материал за входни врати обърнати на запад, е металът, а съответните цветове са студеното сиво и чистото бяло.

Входните врати, обърнати на северозапад

Те съответстват на металния елемент. Тази зона е свързана с дейните хора, така че вратата или мястото в близост трябва да бъдат украсени с нещо метално. Такова местоположение също поддържа енергията за пътуване и не е лошо да има подходящи снимки изобразяващи къде искате да отидете. Избягвайте цветовете на стихиите Огън и Вода!

Север – изборът на водния елемент

Provence Blue Door Metal Print By Barbara Felisky

Северът е единствената посока на водния елемент и най-добрите избори на цветове за входни врати са черно и синьо. Тези цветове изглеждат страхотно, можете също да изберете цветовете, които съответстват на металния елемент.

Североизтокът – посоката на духовния растеж

Front Door Ideas That Will Make The Right First Impression The Style Index

Тази посока, показва самоусъвършенстването и съответства на елемента на Земята. Освен всички нюанси на кафявото, можете да използвате и цветовете на елемента Огън. Възможно е да декорирате такива врати и мястото в близост до тях с изображения на планини или такива, които са много по Ваш вкус, просто не пренебрегвайте цвета, както и на допълнителното осветление.

Остава само да Ви напомним, че всичко във Фън шуй е свързано с хармонизиране на енергията Чи. Входната врата не прави изключение, а напротив – тя е водеща и определяща за безпрепятственото движение на потока от добри неща за дома Ви.

Вашият коментар