You are currently viewing Изолационен материал и входната врата

Изолационен материал и входната врата

Често сме изправени пред проблема как да поддържаме топлината в домовете си. Отворите за прозорци и особено входните врати могат да бъдат източник на студен въздух. Ако топлоизолацията на входната метална врата е осигурена от производителя, можете да бъдете спокойни относно запазването на топлината, но все пак има възможност вратата да не прилепне плътно към рамката, което провокира малки течения.

Ситуацията е много по-лоша, ако е инсталирана най-простата или дървена врата. Във всеки случай проблемът с изтичането на топлина през входната врата трябва да бъде решен.

Защо входната врата е в центъра на всичко

Един от често срещаните варианти за изолация, който също създава звукова бариера, е инсталирането на нова входна врата. Въздушната възглавница, образувана между външната и вътрешната врата, ще спре изтичането на въздух.

Понякога причината за топлинните загуби е хлабавото прилепване на вратата към кутията, което се елиминира чрез прилагане на гумено уплътнение по целия периметър на кутията. Запечатващата лента се предлага в голямо разнообразие освен това тя има готова лепилна основа, така че нейното инсталиране върху вратата не отнема много време и усилия. Проблемът с изолацията на дървена врата се решава чрез тапицирането ѝ с дермантин или друга изкуствена кожа като най-горния облицовъчен слой.

Изолационният слой може да бъде направен от вата или пяна от каучук, недостатъците, на които са тяхната хигроскопичност. Или можете да използвате по-модерни материали в това си качество: минерална вата (минус – провисвания под тапицерията), синтетичен материал с отлични топлоизолационни свойства, изолон, познат на всеки стиропор.
Мерките за изолация могат лесно да бъдат приложени и към метален модел.

Външният вид може да е разделен и цялостен

Разглобяемата метална врата трябва да бъде внимателно разглобена, кухините между ламарините трябва да бъдат запълнени с изолационен материал, вътрешното пространство на ребрата да е запълнено с пяна и вратата да е сглобена заедно. Също така е възможно да се използва пароизолационен филм върху изолацията.

Една метална врата от едно парче трябва да бъде завършена с рамка за полагане на изолация, не забравяйте за полагане на хидроизолация, облицовайте всичко с лист ламиниран фиброст или дървен вагон. Извършването на мерки за изолиране не отнема много време, но ще помогне да се запази такава ценна топлина.

Вашият коментар