You are currently viewing Входната врата – порталът към Вашия дом

Входната врата – порталът към Вашия дом

Цветова гама при вратите

Лилаво

Лилавото е много изтънчен цвят и поради това често се свързва с роялти. Ако входната ви врата е лилава, създавате впечатление, че вашият дом ще бъде луксозен отвътре. Но разбира се прекаленото смелост може да граничи с недоумение.

Синьо

Синьото често се използва в спокойна среда – като за спални примерно. Сините нюанси при входната врата могат да предизвикат чувство на надеждност, което може да създаде у гостите впечатлението, че могат да се отпуснат във вашия дом.

Входна врата цвят син

Зелен

Зеленият е друг цвят, често свързан с успокояваща среда. Това обаче е свързано и с богатството. Ако търсите цвят на вратата си, но искате да остане елегантна, спокойното зелено може да бъде най-добрият ви залог. Забавен факт: в един момент зеленото беше най-популярният цвят на вратите в Англия.
Входна врата цвят зелен

Жълт

Жълтото е невероятно весел цвят. Това поражда мисли за лято, слънце и топлина. Ако обичате смелите цветове и се надявате да създадете топла атмосфера в луксозния си дом, това не е лошо място да започнете.

Оранжев

Оранжевото може да бъде сложно, защото е толкова смел цвят. Ако тръгвате по този маршрут, помислете за портокал, който вече е свързан с лукс и с класа.

Входна врата цвят оранжев

Червено

Червеното обикновено се свързва с вибрация и с висока енергия. Тъй като е смел цвят, той може да покаже на гостите Ви, че сте човекът, който прави много неща за един ден. Вероятно очакват домът ви да е изпълнен с вълнение, а също и с безупречен.

Входна врата цвят червен

Черно

Черното е едновременно смело и класическо. На входна врата тя дава сериозен и официален тон за Вашия луксозен дом. Разбира се, ако не искате да правите нещата твърде интензивни, можете да го разчупите и с акценти.

Размер

Независимо дали говорим за предния вход на голяма сграда или луксозен дом, размерът има значение. Домът ви вече е богат, луксозен и просторен – не можете да имате входна врата с редовни размери.
Просто не можете да имате входна врата със стандартен размер в луксозен дом. Трябва да е голям – независимо дали това означава височина или ширина, но за предпочитане и двете.

За мнозина очевидният отговор са двойните врати. Вратите на панти имат ограничение по ширина (37 инча) поради ограничението на теглото на пантата. Преминаването към двойни врати позволява отворът да бъде два пъти по-широк (до 74 инча) и като се има предвид по-големия им размер, те автоматично се считат за по-грандиозни от една врата.

Вашият коментар