You are currently viewing Какъв цвят, стил и материал да изберем за интериорна врата

Какъв цвят, стил и материал да изберем за интериорна врата

Избирайки своите интериорни врати за дома – е необходимо съобразяване с доста аспекти за подходящо съчетаване, за да се получи хармония и отличен завършек на ремонта, който сте предприели. Подбрали сме четири от тях, за да се оринтирате правилно, когати Ви се наложи да избирате.

Какви цветове са подходящи за интериорните врати?

Кой е цветът подходящ за вратите Ви, се определя от цялостното интериорно хрумване за преобразяване на жилището. Можете да подберете цветовата гама , която да отговаря на светлите тонове на мебелировката, на десените на стените или да са в синхрон с цвета на дограмата или входната ни врата. Понякога е доста трудно или дори невъзможно да се избере абсолютно същият цвят като цвета на дограмата. Логично е понеже различните производители използват наименования за цветовете, които ползват в зависимост от собствените си представи за цветова гама, която постигат. Но това не е толкова страшно, особено ако съчетанието от цветове е поне в подобни нюанси.

От значение ли е стилът на вратите и интериора?

За стила при избора на врати може да потвърдим, че най-характерно е изискването да няма противоборство в зрителното възприятие или иначе казано да не се смесва стиловото разнообразие. Например, при изчистен, „строг” или офис стил интериор, врати в стил „рустик” биха били натрапчиво контрастни. Ако стилът е с флорални мотиви на обзавеждането или с кръгли, заоблени форми, врати с линии, квадрати или правоъгълни форми ще са нехарактерни и не на място поставени. При някакво колебание, то по-добре спрете изборът си на изчистени модели без шарки, линии и фрезовка. Те винаги добре „лягат” на всички видове интериорни решения.

Какви са материали влагани в интериорните врати?

Проучете материалите – интериорните врати за жилището включват изработка от различни материали – пластмаса, метал, дърво или дървесина, алуминий или метални сплави, стъкло и какво ли още не. Разнообразието е изключително голямо. За мокри помещения и бани е най-добре да се подбере водозащитен материал.

Най-честа употреба в жилищата бележат врати от дърво или дървесина. Стоят естествено, практични са, с различни цветове, най-често като естествените цветове на различни дървета, взети като наименования от цял свят. Хубаво е при монтажа им обаче, в съвсем новите жилищни сгради, да сте убедени, че количеството влага не е твърде високо, този тип врати попиват влагата и с времето могат да се деформират.

Добро решение ли са остъклените вътрешни врати?

Наблюдава се напоследък, че врати с крило от стъкло намират голямо приложение, не само в сгради с обществено предназначение, а като интериорно решение за раздвижване на стила в апартаментите. Могат да са прозрачни с различен нюанс на стъклото, матирани, с фигури или принт. Имайте предвид за тях обаче, че шумо и топло изолацията не са така високи, както при плътните врати.

В момента решенията за избор на врати са достатъчно разнообразни и трябва да се възползвате. Спуснете се да съчетавате смело, разчитайки и на собствената си интуиция за нещата, понеже това са врати, Вашите врати, но ако толкова много се объркате, нищо не Ви пречи да си ги смените след като Ви омръзнат. Вече ще имате изграден опит.

Вашият коментар