You are currently viewing Нестандартни врати

Нестандартни врати

В съвременното строителство нестандартните врати във вид на арки или полуарки имат своето място. Те седят естетически добре и имат гладки линии и форми. За любителите на индивидуалния архитектурен стил се предлагат, дори триъгълни, овални, трапецовидни, кръгли, многоъгълни дизайни, украсени с извити импости, различни видове стъкло с дъски или лица. По Ваше желание е възможно едностранно или двустранно ламиниране на конструкцията в цвят. Възможно е да избирате от широката гама от форми и конфигурации, което ще Ви улесни да изберете правилния дизайн и лесно да го интегрирате във Вашия интериор.

Нестандартна врата според Вашият дом

Повечето от новодомците в къщи правят врати под формата на арки или абстрактни фигури. Ако в апартамента е планирано да се направи необичаен интериор с необичайна цветова схема и сложен декор, тогава простите стандартни няма да стоят добре и да се вместят в дизайна. Честата причина за инсталиране на нестандартните врати е, за да се оптимизира пространството. Именно затова предпочитан е вариантът врата тип „хармоника“. Нестандартните врати ще Ви помогнат да спестите пространство, особено важно за малки помещения в маломерни апартаменти.

Къде се срещат предимно подобни идеи

Използването на нестандартни врати често се среща в публичните институции като ресторанти, хотели, театри и т.н. Някои масивни нестандартни врати често се инсталират в бизнес сгради и офиси. В къщи с древна архитектура (музеи) можете да видите врати с височина до тавана, като размерът им може да достигне четири метра.

Често в къщи с модерен изискан интериор, дървените врати се инсталират инкрустирани с парчета екзотично дърво, декоративни камъни, редки вложки от перла и оригинални фитинги. Ако стиловете на стаите се различават, тогава е възможно да се изработи двустранна врата, а повърхността на всяка от нейните страни може да бъде направена в съответствие с интериора на конкретната стая. Такива врати ще привлекат вниманието на всеки и ще внесат уникален и оригинален стил. Но те се изработват по индивидуален дизайн и с предварително конструиран 3D проект.

Стъклени врати

В стаи, където естествената светлина не е достатъчна, в допълнение към бани и спални, е препоръчително да се инсталират врати със стъкло. Стъклата могат да бъдат матирани, огледални, прозрачни или орнаментни с шарка. Този тип врати играят важна роля не само в интериорната декорация, но и в разширяването на пространството. Например, вратите с гланцирано или огледално стъкло са доста удобни и практични, поради непретенциозната им поддръжка.

Стилно и ефективно изглеждат изцяло стъклени врати, направени с вложки от метален обков в стил хай-тек. Ако инсталирате такава врата между хола и коридора, тя определено ще повлияе на възприятието за пространството и ще осигури натурална светлина за затъмнения коридор. Всички стъклени врати, които поддържат качество, се произвеждат от закалено стъкло, което има повишена якост, например „триплекс“. Когато е повредена, тя не пада от рамката, а е покрита само с пукнатини.

Стъклената врата има и опцията да се претвори в плъзгаща. Така се използва като вътрешна преграда, която ако е необходимо се отваря и така разширявате без усилия пространството в дома си.

Закупуване на врата по ваша идея

За да закупите нестандартна, но по-скоро висококачествена интериорна врата, е по-добре тя да бъде поръчана и изготвена специално за Вас. За да осъществите това, е нужно да се свържете с експертите. Тяхната помощ за важните експлоатационни характеристики на вратата и безопасността на конструкцията ще Ви е много полезна. Ако споделите Вашите желания и изисквания, те ще Ви насочат до колко могат да бъдат изпълнени. Процесът на производство е възможно да бъде сравнително дълъг, особено ако конструкцията на вратата е сложно оформена и наситена с елементи на високо артистично произведение, но резултатът ще е продукт с уникална визия и качество.

Важно е да знаете, че дълголетието на вратата зависи изцяло от качественото ѝ поставяне.

Вашият коментар