You are currently viewing Нестандартни врати

Нестандартни врати

В съвременното строителство нестандартните врати във вид на арки или полу-арки са с голямо търсене. Те седят много естетически добре и имат гладки линии и форми. За любителите на индивидуалния архитектурен стил се предлагат дори триъгълни, овални, трапецовидни, кръгли, многоъгълни дизайни, украсени с извити импости, различни видове стъкло с дъски или лица. По ваше желание е възможно едностранно или двустранно ламиниране на конструкцията в цвят. Възможно е да избирате от широката гама от форми и конфигурации, което ще ви улесни да изберете правилния дизайн и лесно да го интегрирате във вашия интериор.

Нестандартна врата спроед вашият дом

Повечето собственици на частни къщи правят врати под формата на арки или абстрактни фигури. Ако в апартамента е планирано да се направи необичаен интериор с необичайна цветова схема и сложен декор, тогава простите стандартни няма да паснат и да се вместят в дизайна. Честата причина за инсталиране на нестандартните врати е за да се спести място във дома. Именно затова предпочитан е вариантът врата тип „хармоника“. Нестандартните врати ще ви помогнат да спестите пространство, особено важно за малки помещения; малки апартаменти.

Къде най-често се срещат тези идеи

Използването на нестандартни врати често се среща в публичните институции, като ресторанти, хотели, театри и т.н. Някои масивни нестандартни врати често се инсталират в бизнес сгради и офиси. В къщи с древна архитектура (музеи) можете да видите врати с височина до тавана, като размерът им може да достигне четири метра.

Често в къщи с модерен, изискан интериор, дървените врати се инсталират инкрустирани с парчета екзотично дърво, декоративни камъни, редки вложки от перла и оригинални фитинги. Ако стиловете на стаите се различават, тогава е възможно да се изработи двустранна врата, а повърхността на всяка от нейните страни може да бъде направена в съответствие с интериора на съответната стая. Такива врати ще привлекат вниманието на всеки и ще внесат уникален и оригинален стил. Но те се изработват по индивидуален дизайн и с предварително конструиран 3D проект.

Стъклени врати

В стаи, където естествената светлина не е достатъчна, в допълнение към бани и спални, е препоръчително да се монтират врати със стъкло. Стъклата могат да бъдат матирани, огледални, прозрачни или орнаментни с шарка. Този тип врати играят важна роля не само в интериорната декорация, но и в разширяването на пространството. Например, вратите с гланцирано или огледално стъкло ще бъдат доста удобни и практични.

Стилно и ефективно изглеждат изцяло стъклени врати, направени с вложки от метални обков в стил хай-тек. Ако инсталирате такава врата между хола и коридора, тя значително ще увеличи пространството и ще добави естествена светлина за затъмнения коридор. Всички стъклени врати се изработват от закалено стъкло, което има повишена якост, например „триплекс“. Когато е повредена, тя не пада от рамката, а е покрита само с пукнатини.

Стъклената врата може да се направи плъзгаща. Така се използва като вътрешна преграда, което, ако е необходимо да разширите пространството, е достатъчно, за да го премести в зоната за паркиране.

Закупуване на врата по ваша идея

За да закупите нестандартна, но по-скоро висококачествена интериорна врата, е по-добре тя да бъде поръчана и изготвена специално за вас. За да осъществите това, е нужно да се свържете с експертите, в тази област. Те ще ви дадат разяснение за важните експлоатационни характеристики на вратата и безопасността на конструкцията ще зависят от тях. Ще се вземат впредвид вашите желания и изисквания. Процесът на производство е възможно да бъде сравнително дълъг, особено ако конструкцията на вратата е сложно оформена и наситена с елементи на високо артистично произведение, но резултатът ще надмине всичките ви очаквания.

Важно е да знаете, че дълголетието на вратата зависи изцяло от качественото и поставяне.

Вашият коментар