You are currently viewing Интериорна врата – какъв вид пълнеж да изберете?

Интериорна врата – какъв вид пълнеж да изберете?

 

Планирайки ремонт ще се появят въпроси, с които ще се сблъскате. Очаква се да вземете решения, изискващи известна техническа подготовка и информираност. Днес ще хвърлим светлина над типовете пълнеж при интериорните врати с техните позитивни и негативни качества.

Избирайки врата, Вие трябва да предвидите нейното ниво на сигурност, изолационните ѝ качества за шум и топлина и не на последно място външния ѝ вид, който да съответства на цялостния дизайн на жилището.

Тук ще разгледаме втория показател, а именно изолацията, която включва 4 варианта пълнеж за интериорна врата:

  • HDF оребряване

КонструкциХДФ пълнежята на крилото в този вариант е следният – от двете страни има поставени две на брой HDF плоскости, като вътре в тях е позиционирано HDF оребряване, както и масивна рамка от четирите страни на крилото. Така вратата става масивна, тежка и стабилна.

 

  • Пчелна пита

Пчелна пита пълнеж

Поставянето на пчелна пита е най-често използваното решение, което не само намалява производствените разходи, но и позволява да се увеличат такива характеристики на крилото като – намаляване на теглото на вратата и допълнителна топлоизолация, поради образуването на въздушна възглавница вътре в платното.

 

  • Перфорираното ПДЧ

ПДЧ пълнеж

Представлява долепени плътно една до друга дървесни частици. Този вид пълнеж гарантира по-сигурна конструкция и по-високо ниво шумоизолация. Характерно е използването му и във входните врати. Недостатък е, че утежнява крилото, което евентуално ще налага корекции през определени периоди.

 

  • Монолитната конструкция

Това са подсилени елементи, които са вертикални и хоризонтални и са направени от масивен материал – HDF, който е сглобен с вътрешни връзки. Хоризонталните HDF плоскостите са с дебелина 2.2 см, а вертикалните с 4 см, покрити със специално непрекъснато покритие, което допринася за допълнителна здравина и устойчивост от износване. Крило с конструкция Монолит е с изключителна устойчивост на външните условия, заради масивността си.

Всеки вид пълнеж има своите плюсове и минуси. Изборът на типа интериорна врата зависи от много фактори, не на последно място остава и цената, тя почти винаги върви нагоре, спрямо качествата ѝ.

Вашият коментар