You are currently viewing Здравината на съвременните интериорни врати  

Здравината на съвременните интериорни врати  

Когато сравним съвременните вътрешни врати от ХДФ или МДФ с такива от масивна дървесина, изработените по нова технология са вероятно по-здрави и устойчиви. Те са много подходяща опция, когато планирате ремонт и търсите вариант, който да издържи във времето на многократна употреба.

Интериорни врати от дървесина

Масовото мнение е, че най-добрия вариант са вратите от масивна дървесина. Те са изцяло изработени от едно парче истинско дърво. Обаче, въпреки че несъмнено са добър вариант, самият материал може да доведе до проблеми, заради специфичните свойства на дървото като материал. Ако някога сте виждали вътрешна врата от масивна дървесина, вероятно сте забелязали как тя засяда в рамката или има фуги между отделните панели. Тези недостатъци най-често се причиняват от промяната на влажността. Тези колебания водят до свиване и разширяване на материала след неговата сглобка. Вратите от натурална дървесина са наистина красиви, но и изискват много поддръжка. Ако вода попадне в структурата на вратата, може да доведе до безкрайни проблеми, заради това грижата за тях трябва да е правилна.

Интериорните врати от индустриална дървесина или с познатите имена на материала – МДФ, ХДФ и ПДЧ, се произвеждат от широка гама суровини. Резултатът от това всъщност е продукт, който е много по-икономичен и достъпен. Вратите се отличават със здравина, защото при изработката им се използват по-малки парчета дървесина. Вътрешността обикновено е с по-малка плътност, микс от материали, за по-голяма стабилност и външно покритие за завършен вид.

Чрез този подход за изработка на вратите, те стават много здрави и устойчиви, което прави много малка вероятността да се деформират. Без значение, че често са с по-малка маса от дървените врати, това по никакъв начин не оказва влияние върху тяхната здравина.

За хората, които ще видят интериорната врата, тя ще изглежда съвсем солидна и също толкова здрава. Разбира се, с предимствата на индустриалната дървесина тези вътрешни врати са много по-удачен и сигурен избор.

Вашият коментар