Мода при интериорните врати

Не само при дрехите, но и при вратите, разбира се има модни тенденции! Традиционните врати се произвеждат от един панел, еднотипни и доста банално боядисани в бяло, като се има предвид, че интериорните врати са едни от най-характерните и основни елементи в обзавеждането на вашия дом. За това в днешно време всеки клиент търси нестандартни решения. Фирмите производители предлагат врати с наподобяващи различни фигури, плод на фантазията и креативността на клиента и дизайнера. На вратите могат да се поставят най-различни украси от стъкло, метал и дърво, които ще допринесат още повече хармония и уют във вашия дом.

Освен остъклен модели интериорните врати се предлагат  във фрезовани варианти.

Модерните технологии могат да изработят вратата в цвета, който желае клиента така, че тя да може да се съчетае с останалата част от цвета на мебелировката. Голяма част от дизайнерите препоръчват на клиентите точно тези двустранни интериорни врати, които от двете страни ще имат различно декоративно покритие така, че то да отговаря и на цвета на другото помещение. Идеално решение за такава врата са преходните стаи. Например, ако имате врата от към хола за детска стая, страната на вратата откъм детската може да бъде комбинирана с топли нюанси а от към хола цвета може да е съчетан с тон в класически дизайн. Не бива да забравяме и за облика на вратата за спалнята. Нейната врата трябва да е с атрактивен дизайн съчетан с интериора на стаята. Посоката на отваряне също е от важно значение. Според източната философия „Фъншуй” вратата винаги трябва да се отваря навътре към помещението по този начин вие показвате на вашите гости,  че са добре дошли.

Дали дръжката на вратата да е лява или дясна това е другото важно решение, което вие не трябва да пренебрегвате. Самата посока на отваряне на крилото трябва да е така предвидено и съобразено, че то да не се удря в мебелировката.

Вашият коментар

Close Menu