Стъклените врати, като произведение на изкуството

Разпространено е мнението, че стъклените врати са предназначени предимно за обществени сгради и офиси. Това схващане вероятно е породено от факта, че споменавайки стъклена врата всички си представят онези скучни прозрачни врати от някоя банка, например.

Ако разчупим представите си, относно стъклените врати, бихме могли да открием в тях нещо, което да придаде на жилището ни изискан, уникален и запомнящ се вид. Достатъчно е да погледнем на тях като на произведение на изкуството, каквито са реално.

Стъклените врати биха могли да бъдат с най-различни шарки, мотиви, принтирани картини и т.н. Тук изборът е неограничен. Зависи единствено от Вашето въображение и от това в какъв стил е домът Ви.

Дали ще бъде екзотичен плаж, планински връх или някоя картина на велик художник, спокойно можете да превърнете една обикновена стъклена врата в произведение на изкуството, с което да направите дома си уникален и неповторим.

Тези интериорни врати се произвеждат със стандартни размери, като това не изключва възможността за поръчка на стъклена врата по индивидуалните размери на вашия отвор.

Стъклото при стъклените врати е закалено, което го прави безопасно при евентуално счупване. Закаляването на стъклото се получава чрез загряването му до много висока температура и в последствие рязкото му изстудяване. При този процес върху повърхността се образува защитен филм. По този начин, при нарушаване на целостта му, той не се чупи на големи изострени парчета, а на малки и заоблени, което намалява до минимум вероятността да се нараните.

Стъклените врати могат да бъдат стандартни с каса и панти, но и могат да бъдат поставени на плъзгащ механизъм. При втория вариант стъкленото крило може да покрие отвора или да влиза директно в стената или съответната конструкция.

Стъклената врата, освен като произведение на изкуството, се явява и доста функционална, като не отстъпва по нищо на стандартните врати.

И не, съвсем не са толкова скъпи, колкото ще си помислите, а и всяко произведение на изкуството си заслужава цената.

Вашият коментар

Close Menu