Интериорни врати с каса панел

В цялата страна съществуват много панелни блокове. В София масово строителството е било такова, а и до днес са запазени много блокове с такъв тип строителство. Въпреки, че се строят изключително много блокове, които са ново строителство, където хората купуват апартаменти с готови строителни отвори, на други им се налага сами да създават тези отвори, а трети дори живеят в така наречените панелни жилища, където в повечето случаи е запазена старата лята метална каса, която преди време е създавала проблеми при монтирането на нови интериорни врати, но днес това не представлява никаква пречка, тъй като съществува така наречената каса панел.

Тя „облича” лятата метална каса, по този начин се запазва и сравнително широк отворът за проходимост. При монтаж на такава каса светлият отвор се стеснява само с 2,5см. При отвор 80-81см се монтира крило с размер 80см и каса панел, в такъв случай отворът за преминаване остава 77,5см, което на фона на стесняването с до 10см. в ширина си е за предпочитане. Друг вариант е да бъде премахната лятата метална каса, но това допълнително оскъпява монтажа, създава неудобство, както за собствениците на апартамента, така и за живущите в сградата, тъй като шумът не е за подценяване. За баня може също да се монтира интериорна врата, стига да отговаря на условието да няма пряк допир с вода. Единствено при входната врата е невъзможно да бъде запазена старата метална каса, там задължително трябва да бъде премахната.

Има множество серии, модели, както и цветове от интериорните врати, които предлагат каса панел, така че не би представлявало трудност да се избере и монтира такава врата. При избора си клиентът трябва да обърне внимание на цвета и модела, дали съвпадат с интериора на жилището. Когато се монтира такава врата тя замаскира металната каса дотолкова, че изобщо не се забелязва, че там съществува такава.

Вашият коментар

Close Menu