You are currently viewing Интериорни врати с каса панел

Интериорни врати с каса панел

В цялата страна съществуват много панелни блокове. В София масово строителството е било такова, а и до днес са запазени много блокове с такъв тип строежи. Независимо, че се строят изключително много блокове, които са друг тип строителство, където хората купуват апартаменти с готови строителни отвори, на други им се налага сами да създават тези отвори, а трети дори живеят в така наречените панелни жилища, където в повечето случаи е запазена лятата каса от метал, която преди време е създавала проблеми при монтирането на нови интериорни врати, но днес това не представлява никаква пречка, тъй като съществува така наречената каса панел.

Предимствата на касата панел

Тя покрива изцяло касата от метал, именно така се съхранява и сравнително широк отворът за проходимост. При монтаж на такава каса строителният отвор може да се стесни само с 2,5 см. При отвор 80-81 см се монтира крило с размер 80 см и каса панел, в такъв случай отворът за преминаване остава 77,5 см, което на фона на стесняването с до 10 см. и в ширина си е за предпочитане. Друг вариант е да бъде премахната лятата метална каса, но това допълнително оскъпява монтажа, създава неудобство, както за собствениците на апартамента, така и за живущите в сградата, тъй като шумът не е за подценяване. За баня може също да се инсталира вътрешна врата, стига да отговаря на условието да няма пряк допир с вода. Единствено при входната врата е невъзможно да бъде запазена старата метална каса, там задължително трябва да бъде премахната.

Има множество серии, модели, както и цветове от интериорните врати, които имат предимството – каса панел, така че не би представлявало трудност да се избере и монтира такава врата. При избора си клиентът трябва да обърне внимание на цвета и модела, дали съвпадат с интериора на жилището. Когато се поставя такава врата тя замаскира металната каса дотолкова, че изобщо не се забелязва, че там съществува такава.

Вашият коментар