Интериорна врата към спалнята

Каква трябва да бъде вратата към стая, предназначена за почивка и релаксация? Важно е да се обърне внимание на дизайнерските характеристики, тъй като интериорната врата трябва да се вписва добре в цялостната дизайнерска концепция на стаята. Важно е да обърнете внимание и на други критерии, които са важни при избора на врата към спалнята.

На какви изисквания трябва да отговаря интериорната врата за спалнята

  • Звукоизолация – Вратата на спалнята не трябва да пропуска странични звуци в стаята;
  • Качество и тишина – Вратата за спалнята трябва да бъде изработена от много високо качество, внимателно затворена и отворена;
  • Безопасност.

Най-добре е да избягвате материали, които са потенциално опасни, когато избирате интериорна врата на спалнята. Всъщност в тази стая често трябва да влизате или да излизате от нея през нощта и на тъмно. Рискът от удар или друго нараняване по вратата трябва да бъде сведен до минимум.

Кои интериорни врати са добър избор за спалнята

Врати от масивно дърво са чудесен вариант, в съчетание с подходящ интериор. Вратите от масивно дърво са много издръжливи, имат отлични звукоизолиращи свойства и са устойчиви на повреди. Можете да изберете опцията за крило на вратата със стъкло, но е по-добре тя да се намира в горната част на вратата от масивно дърво.

Вратите от фурнир и еко фурнир са по-бюджетна опция за трайна услуга. Те също имат свойства с висока производителност, осигуряват добра звукоизолация и изглеждат доста солидни и впечатляващи.

PVC вратите са друга опция, която е подходяща и е бюджетен вариант за малки спални, тъй като тези врати често изглеждат по-миниатюрни, а размерът на крилото варира от много тясно до стандартно.

Сгъваемите и плъзгащи се врати са особено добри, когато трябва да спестите място в стая или коридор. Но техните звукоизолиращи свойства са по-ниски от тези на люлеещите се врати.

Кои врати са грешен вариант за спалня

Стъклени врати – Въпреки цялата си ефектност, стъклените врати не са подходящи за прекалено активна употреба, през тях преминават светлина и звуци и имат минимални защитни свойства.
Сгъваеми врати – Не са много удобни, поради трудността при отваряне и активния шумов ефект.

Вашият коментар

Close Menu