You are currently viewing Пет полезни стъпки при закупуването на интериорна врата

Пет полезни стъпки при закупуването на интериорна врата

Ще ви запознаем с най-важните стъпки, на които да обърнете внимание, за да изберете подходящите за вас и дома Ви, вътрешни врати. Те допринасят за стила на дома, както и за цялостната естетика, затова е жизненоважно техния стил и профил да се обмислят внимателно при изграждането или ремонта. Не е наложително всички интериорни врати да са едни и същи, но когато ходите от една стая в друга, последователността в дизайна е ключова.

Когато избираме интериорни врати е необходимо да знаем

  1. Какъв е архитектурния стил на дома? Дали ще се придържаме към модните тенденции, защото както при всичко останало и при вратите съществуват такива, дали дома ни ще бъде в класически стил или пък ретро елементите ще са преобладаващи;
  2. Трябва ли вътрешните врати да се „сливат” с обстановката, да се отличават или да контрастират? Няма правило за това! Трябва да имаме ясна представа, за това как искаме точно да изглеждат, още преди самата покупка на вратите;
  3. Какво ниво на качество ще бъдат интериорните врати, какъв бюджет сме склонни да отделим за тях? Качеството на интериорните врати трябва да е съизмеримо с архитектурата на дома и околните облицовки. Например, ако обзавеждаме голямо имение или вила, по-подходящи биха били интериорните врати от масив, които да седят „тежко”, докато за по-модерната визия е по-уместен избора на стъклена врата или поне да има орнамент стъкло.
  4. Какви дръжки и цялостен обков да изберем? Дръжките, ключалките, релсите/ ако вратата е плъзгаща/ и пантите, допринасят значително за естетическия вид на вратите. Макар и да са с важни функционални цели дръжките и обкова ще допълнят външния вид.
  5. Какъв ще е стила на касата? Модерният дом се отличава с прости, стилни линии, с перфектно завършени первази. Без значение в какъв стил ще е вашето жилище задължително е да се обърне внимание на монтажа на вратите. Той трябва да е прецизен и добре направен, защото от това зависи дали вратата ще изглежда естетически добре.

Вашият коментар