You are currently viewing Интериорни врати за малки апартаменти

Интериорни врати за малки апартаменти

За какво да внимаваме когато избираме врати за малки апартаменти? Ремонтът на малък апартамент изисква обмислен подход, само добре обмисления детайл от интериора ще осигури комфорт в стаята. Предварително знайте точно какво искате, за да е задоволителен резултатът.

По време на основен ремонт те не се ограничават до подмяна на ВиК и тапети, радикалното преустройство на помещенията включва зониране на жилищното пространство. Демонтажът на прегради, които не са носещи, дава възможност да се освободят ценни квадратни метри и да се организира пространството по-компетентно.

Използвайки широка гама от дизайни на интериорни врати, днес е възможно да укрепите отворените пространства по такъв начин, че да има достатъчно място, а дизайнът на апартамента да отговаря напълно на съвременните изисквания. Днес сериозните производители предлагат колекции, предназначени за различни интериорни стилове. Можете да изберете подходящ дизайн, цветова схема.

Фактори при избора на интериорни врати

Материал

Не е необходимо да се разглеждат опции от скъпи колекции. Интериорни врати, които използват MDF панели или изкуствен фурнир, са трайни и изглеждат страхотно. Те са много по-евтини от продуктите от масивна дървесина и не им отстъпват по повечето характеристики, които са от значение за клиентите.

Цвят

Интериорните врати от светли тонове се препоръчват за по малки помещения. Бялото отразява светлината и визуално разширява стаята. Неговите нюанси изглеждат добре: пепеляв, перлен, млечен. Имитациите на дърво са винаги на мода: орех, акация, ясен, дъб. Можете също да използвате дълбоки цветове: шоколад, венге , махагон, но в този случай дренажната зона трябва да е голяма, в противен случай осветеността на стаята ще се влоши.

Интериорни врати за апартамент

Дизайн

В тесните апартаменти плъзгащите се интериорни врати на отделение или книга са по добра алтернатива на традиционните решения. В първия случай продуктът е инсталиран с отворен или затворен механизъм за отваряне, във втория, крилата на вратата се сгъват като акордеон. И двете опции предлагат възможност за спестяване на място.

Безопасност и звукоизолиращи свойства

Стъклото на вътрешната врата трябва да отговаря на определени изисквания за безопасност. Желателно е при случайни механични повреди да няма остри фрагменти. Типът стъкло също влияе върху способността на вратата да отразява звука.

Що се отнася до инсталацията, препоръчително е да се използват специалисти в тази област. Самоинсталацията може да завърши с катастрофа. По-добре е да поканите измервател от магазина предварително, обикновено тази услуга се предлага безплатно и след това по време на процеса на покупка или по-късно да платите за инсталационната работа.

Вашият коментар