You are currently viewing Каменни врати

Каменни врати

Напоследък каменните врати станаха много популярни. Това се случи с помощта на новите инженерни разработки в областта на рязането на камък. Основата е стоманена рамка. За декорация се използват плочи от камък с дебелина от 3 до 7 мм от

  • гранит;
  • оникс;
  • лабрадорит;
  • мрамор;
  • травертин.

Естественият цвят и шарката Ви позволяват да създадете уникален интериор за Вашия дом.

Врати с естествен камък

шарена каменна входна врата

 

Те изглеждат впечатляващо, надеждни и лесни за използване и много обичат истинските ценители на лукса. Идеята за такива продукти беше добре приета от потребителите и след входните врати се появиха интериорни врати. Дизайнът се основава на метална рамка, която Ви позволява сигурно закрепване на пантите и ключалките на вратите. Вътрешната кухина е изпълнена със звукоизолиращи материали. Тънките каменни плочки са залепени към основния армировъчен слой от двете страни. Каменният модел никога не се повтаря, дори в случай, че плочите са изработени от един блок. Многослойната структура Ви позволява да я използвате за дизайнерски решения – стъкло, дърво, метал, като я поставяте, както отвътре, така и отвън.

Компонентите са залепени със специални смоли с подходяща пластичност, което е ключът към здравината на продукта. Средно сглобената врата тежи от 75 до 100 кг. За нея се произвеждат специални панти за врати, които правят възможно безшумно и лесно използване на каменна врата.

Безопасност и уникалност в едно

Вратите отговарят на всички стандарти за безопасност, но при необходимост е възможно да се вмъкнат бронебойни листове в многослоен каменен „сандвич“. Устройството на рамката Ви позволява да инсталирате бронирано стъкло във всяка част на платното. Нещо повече, това изобщо няма да повлияе на красотата му. Каменният фурнир, използван при проектирането на софийски врати, е уникален със своите естествени шарки. Избирайки такива врати, можете да сте сигурни в абсолютната изключителност на продукта – никой друг няма да има такива врати, защото природата не се повтаря. Необичайни индийски породи не са избрани от фабриката „София“ случайно. Те са многостранни, имат характерен блестящ блясък и дълбок матов релеф, който променя тона си при различни условия на осветление. С такива врати всеки интериор ще звучи в уникална хармония с природата.

каменна врата

Таванните стенни панели и входните врати също могат да бъдат направени с каменна облицовка. В същото време, каменен декор във входните врати би могъл да се използва, както отвътре, така и отвън.

Вашият коментар