You are currently viewing Енергийно ефективни входни врати

Енергийно ефективни входни врати

Защо да предпочетете енергийно ефективна врата?

С настъпването на студените дни, всеки търси най-оптималният вариант да съхрани топлината в жилището си, за да избегне непрекъснатото повишаване на разходите за домакинството. Входните врати са съществена част от този процес, защото ефективно подобряват условията в жилищата, относно съхраняването на температурата. Известено е, че загубата на топлина, която варира от 10-20%, се дължи преди всичко на некачествените врати и прозорци. Спецификите на класните външни врати, ги правят успешно справящи се с тези съществени загуби. Те са способни да поддържат домовете топли, дори през най-студените дни. Това от своя страна води до осигуряването на икономии за домакинствата. Подмяната на една стара и амортизирана входна врата с нова – енергийно ефективна, е инвестиция!

Външен термометър

Как да изберете енергийно ефективна врата?

При разглеждане на модели на входни врати, бъдете внимателни за някои характеристики:

  •  Остъкляване: Ако изберете остъклена врата, разберете, дали тя е с двоен стъклопакет. Наличието му ще Ви предостави двойна защита от неблагоприятни климатични условия и ще заключи топлината във Вашия дом.
  • Изолация: Материалът заложен в крилата на входните врати е от изключително значение за това да имате топъл и уютен дом. Минералната вата, заедно с металното оребрение, съдържащо се вътрешността на вратите, е фактор, който е съществен.
  • Уплътнение: Изберете входни врати, идващи от производителя със сложено фабрично уплътнение по цялата обиколка на касата и отваряемото платно. Не разчитайте на това, че можете сами да си поставите изолиращи уплътнения. Оставете това, на доказалите се производители!
  • Праг: Не подценявайте този, на пръв поглед, малък елемент. Качествата му не се изразяват само в блокирането на прахта, идваща отвън, но и в спирането на теченията и нежелания шум.

Най-добрите енергийно ефективни входни врати

Входната Ви врата трябва да е издръжлива и в същото време да има и естетичен външен вид. Дървените врати първите, за които се сещате веднага, но е факт, че изискват постоянно обгрижване, а като добавим и високата им цена не са най-доброто предложение. Входните врати от метал, боядисан прахово с поставени ламинирани MDF панели, могат да бъдат чудесно решение в това отношение. Можете да получите разнообразни дизайни, от които да избирате, както и варианти от заключващи системи.

С отсъствието на качествена входна врата, може да Ви е трудно да поддържате дома си топъл през суровата зима. Енергията, която ще редуцирате може да повиши стойността на Вашия дом, ако планирате продажбата му в бъдеще.

Вашият коментар