You are currently viewing 5 неща за решаване при избора на интериорни врати

5 неща за решаване при избора на интериорни врати

Вратите са част от всеки дом, те дават онзи цялостен и добре оформен вид на интериора, който без тях няма да е същият. Ако сте решили да предприемете важната стъпка за тяхната смяна, е необходимо да намерите своите отговори на съществени въпроси, касаещи избора им. Селектирали сме 5-те най-важни точки, над които да помислите, улеснявайки Ви в решението Ви за нови вътрешни врати.

Избор на модели

Изборът на подходящия модел на вратата, може да внесе уютна обстановка в дома Ви. Тук еднаквите модели изобщо не са задължителни. Можете да комбинирате визията на крилата, в съответствие на цвета от една и съща серия интериорни врати. За да постигнете хармоничност в дизайна, можете да изберете, за някои от стаите си, врати със стъклени елементи, а за други плътни модели. Така ще имате повече светлина в жилището си. Ако сте любители на красивите орнаменти, можете да се спрете и на вратите с оригинални фрезовани крила.

Избор на размер

Измерване с рулетка на дървена повърхност

Размерите на вътрешните врати са толкова важни, колкото и самите те. Правилно взетите мерки, означават и успешно монтирани врати. За тази специфична услуга, направо попитайте избраният от Вас търговец и му се доверете. Освен това на място, специалистът ще Ви препоръча конкретни врати, точно за Вашите строителни отвори. Има детайлна информация в характеристиките на отделните серии, включваща регулируеми каси, плаващи первази и други важни уточнения. Освен това е много важно е да се съобразят интериорните врати, с размера на помещението. Тежките и масивни врати не се препоръчват за малки стаи, защото биха натоварили визуално обстановката.

Избор на цветове

Добре е вратите да се съчетават с останалата част от обзавеждането и интериора на дома, препоръчително е да има контраст между пода и вратите, но не са за пренебрегване леките вариации на тоновете. Тъмният и белият цвят се съчетават най-лесно с останалия интериор.

Избор на материал и покритие

Баня с вана и душ кабина с мебели в един цвят с вратата

Важно е вратите да се отличават с качество и индивидуален характер. От значение за това е покритието при интериорните врати, което освен декоративни има и защитни функции. За банята, например, Ви е нужна влагоустойчивост на вратата. За спалнята, е важна шумоизолацията, която при HDF материалът, благодарение на клетъчната си структура, е с високи шумоизолиращи свойства. Ако имате палави дечица или домашен любимец, се ориентирайте към покритие, което е с висока устойчивост против надраскване, такова можем да препоръчаме в лицето на винилов филм – LVC.

Избор на фирма

Важен фактор са Вашите желания и предпочитания, затова изберете търговец, който работи с доказали се производители, предлагащи сертифицирани продукти. За щастие у нас има реномирани фирми, които са от години в бранша, готови да предложат качество и гаранция!

Вашият коментар