You are currently viewing Цветовете на интериорните врати – взети от природата

Цветовете на интериорните врати – взети от природата

 

На всички Ви са до болка познати класическите цветове на предлаганите интериорни врати. Обаче дали, някой някога си е давал сметка, как всъщност изглежда растението, от което е добита идеята за цвета. Освен ако не е в сферата на ботаниката, надали някой средностатистически човек знае, как всъщност изглеждат цветовете върху растителния си вид.

 

Цветовете на интериорните врати са взети от природата

 

По-долу ще се видят източниците на тези странни имена на цветове.

Венге

сърцевина на дърво венге

Aко всички бъдем честни, сигурно не сте и очаквали, че има дърво, което се казва „венге“, но ето доказателство, че човек всеки ден учи нещо ново. Винаги сме асоциирали венгето с тъмен цвят, а то всъщност е било западноафриканско дърво, растящо в дома на Тарзан, а именно тропическите джунгли. Цветът всъщност, произлиза от сърцевината на дървото, която е плътна и тъмнокафява с черни жилки което го прави идеален цвят за изработване на интериорни врати.

 

Лен

Какво разбирате под подобно наименование?

Първото нещо, което Ви идва на ум, когато чуете лен, може би, е рибата.

цвете лен (1)

риба лен (1)Мислите си, че цветът е кръстен на речната риба, а то се оказа някакво цветенце, от което има 20 вида в България – планински лен, зимен лен, нежен лен, жълт лен и др. Ето, вече знаете малко повече, за интересните имена на интериорните врати!

 

 

Императорска акация

императорски пингвиниТук надали ще сме единствените, които са се сетили за императорския пингвин, но всъщност говорим за императорската акация.

Императорска акация

Това е едно симпатично дръвче в саваната на Африка.

Продължаваме нататък с последния цвят, при който ще представим нещо различно от това, което всъщност може да се сетите първоначално.

 

 

Бяла и черна мура

бяла мураБялата и черната мура, като цяло почти не се различават на външен вид, а само в сърцевината. Мурите са едни от петте вида бор виреещи в България. Ако, някой човек случайно Ви попита какво всъщност е дървото, когато си избира цвета за интериорна врата, пробвайте да погледнете през прозореца. Има много голяма вероятност да има мура точно пред Вас.

 

Дано сме успели да Ви отговорим на любопитството, за да подходите следващия път със знание, закупувайки си поредната интериорна врата за дома.

Вашият коментар