Какви са основните проблеми, с които бихме могли да се сблъскаме по време на монтаж и тяхното решение?

1.Непрецизно подрязване на крило.

За да се избегне проблем с непрецизно подрязанокрило, преди да се извърши подрязването, трябва да се замери денивелацията напода в целия обхват на крилото. Размерът, с който трябва да се съобразите е размера, койтосе получава в най-високата точка на подовата денивелация.

2.Спукани первази по време на поставянето им.

Поставянето на первазите трябва дасе съобрази с канала на касата на интериорната врата. Често се случва каналът да е по-тесен от перото на перваза или след раздуване на пяната каналът да се е свил. При тази ситуация трябва каналът да се разшири внимателно с длето, без дасе нарани касата и тогава да се поставят первазите. В противен случай шансът да се спукат первазите е голям.

3.Наранено покритие при поставяне на шпионка на входна турска врата.

Нараненото покритие се получава от разпробиване на панела от край до край на бързи обороти и прекалено силния натиск. За да се избегне проблемът, трябва разпробиването дазапочне от едната страна на бавни обороти с бормашина. Разпробива се много внимателно, докато върха на центъра на боркороната достигне до панела от другата страна. След това процедурата трябва да продължи от другата страна по същия начин.

4. Затапване на интериорни врати.

При всеки монтаж, на който се налага да се подреже крило и фабричното затапване отпадне, то задължително трябва да севъзстанови, като се ползва остатъка от подрязването.

5. Оразмеряване при подрязване на крило граде.

При взимането на размера заподрязване, трябва да не се измерва заедно с фалца, защото ще стане по-късо от необходимото.

6. Залепяне на елементи первази, уширения, тапи, кант и др.

Присвързването на два елемента с лепило, задължително елементите трябва да са лекораздалечени с цел лепилото да не попада на видима част от елемента, а да останескрито. Притискат се двата елемента един към друг и се пръска в канала сактиватора, без да се олива.

7. Крив праг на входна турска врата.

След монтажа на вратата прага трябвада се нагласи да прилепва по крилото навсякъде. Ако има луфт, е нужно да сенатисне към крилото. Обратното, ако е много близо може да се получи напрежениепри затваряне.

8. Не добре прилепващи первази по стената на китайска интериорна врата и Гама.

Ако при монтажа касата отзад стърчи извън зида /1-5мм/, трябва да се прецепизадна и част като на каса граде, за максимално прибиране на перваза къмстената.

Вашият коментар

Close Menu