Старинни интериорни врати

Времената се менят, променят се и модните тенденции, но така и не излезе от мода стилът „винтидж”. Все още има и за напред ще има хора, които ще се интересуват от миналото и ще се придържат към старите традиции.

Интериорни врати с „античен облик“, се изработват от много компании днес. Разбира се, тези врати приличат на стари, но те по никакъв начин не са антикварен продукт.

  •      На всяка изкуствено състарена врата може да бъде монтирана модерна система за улесняване на живота на един човек: дистанционно управление, сигнализация и т.н. Това е съчетание от атрактивен облик стил „винтидж“ – комбинация от старинен стил и съвременна технология.
  •      По целия свят се търсят италианските интериорни врати и това не е чудно, защото италианските майстори отдавна са усвоили изработването на „състарени“ врати, като при производството им използват много професионални тайни.
  •      Именно в Италия се изработват старинни дървени интериорни врати. Тези врати, не се реставрират, а се изработват по специална технология за да придобият този облик.
    За производството им се подбира специален дървен материал, чиято възраст е известна с точност.

Италианските фабрики, притежават филиали по цял свят, те  старателно издирват и събират стари греди и дървени конструкции от различни, антични интериори.
Всички находки са подложени на специална химическа обработка. Освен това, всички детайли за бъдещата „старинна“ врата се обработват и реставрират по изисквания на миналите векове. Боите и лаковете също са приготвени по стари рецепти. Могат да бъдат изработени от различни видове дървесен материал. Също така, да  бъдат и с декоративни елементи: стъкло, ръчно рисувани, гравирани и т. н.

Ясно е, че такива интериорни врати не могат да бъдат пуснати за масово производство, те са уникално произведение на съвременното изкуство. Следователно цената на тези врати се оценяват с „няколко десетки нули“. Със закупуването им, ще придобиете ценен елемент към вашият интериор. Тези врати не са „общодостъпни“, но ако имате желание да си закупите, не е невъзможно. Това не е само покупка, това е инвестиция.

Вашият коментар

Close Menu