You are currently viewing Видове остъкляване на интериорни врати

Видове остъкляване на интериорни врати

Стъклените вложки във вътрешните врати са красиви, евтини и много актуални.

Какви са предимствата на остъклена врата?

Като начало стъклото в интериора е безусловна тенденция в съвременния дизайн. Днес всичко е направено от стъкло – от мебели до стени и тавани. Така че стъклената вложка в крилото на вратата е популярна и модерна тема, а в допълнение стъклото визуално улеснява дизайна на вратата.

Последната точка е важна за стаи с малък размер или интериор в тъмни цветове. Изчистеното крило на вратата, разбира се, изглежда солидно, но в малките стаи или заобиколени от монументални мебели такива решения често изглеждат твърде тежки и визуално „изяждат” пространството.

А и най-важното: стъклените вложки са красиви. Съвременните техники за работа със стъкло превръщат този прост и светски материал в нещо невероятно. А стъклото от своя страна вече придава красотата на целия интериор.

Интериорни врати - избор за Вашия дом

Кога остъкляването е подходящо за крилото на вратата?

Вратите със стъкло имат прекрасно качество – универсалност. Подходящи са за всякакви стилове и тенденции, с желание се използват както от консервативните любители на класиката, така и от младите експериментатори.

Що се отнася до конкретните помещения в къщата, стъклените вложки най-често се използват за врати към кухнята и хола. Въпросът с интериорни врати към спалнята обикновено се решава в зависимост от обстоятелствата. Например хората с чувствителен сън и голямо семейство обикновено избират плътни врати и не можем да ги обвиним в това.

Освен това не трябва да се впивате прекалено много в стъклото, когато става дума за детска стая. Средно голяма вложка в горната половина на платното може да е подходяща, но твърде голяма декорация от стъкло не е най-доброто решение.

Дръжка за врата

Какъв вид стъкло използват производителите на врати?

Важен момент не само за детската стая. Въпреки това няма от какво да се притеснявате. Съвременните производители на врати използват не обикновено стъкло за прозорци, което се чупи на остри фрагменти, а неговите специални разновидности. Това е специално закалено стъкло или триплекс, известно на всички.

Вашият коментар