You are currently viewing Бутикови интериорни врати

Бутикови интериорни врати

​Невинаги оригиналното е подходящо

Присъщо за човек е да иска да бъде оригинален, различен и забележим. Всичко това го пренасяме не само в поведението и личният си живот, но и при обзавеждане и избор на интериорни и входни врати. Някои хора искат класически и изчистени модели, докато други държат на сложни фрезовки, модели със стъкло или орнаменти. Във всички случаи търсят нещо, което да бъде различно и неповторимо в собствените им очи.

В днешно време производителите на врати предлагат огромно разнообразие от модели, цветове и покритие на вратите, по този начин успяват да задоволят и най-претенциозния вкус. Понякога желанието на клиента да се открои се простира от крилото на вратата чак до касата, рамката и обкова. Всичко, което е различно от стандартното и наложеното на пазара, си е бутиково. За съжаление, истината е, че една подобна врата може да е невероятно красив акцент в помещението или ужасно дразнещ и загрозяващ елемент от обзавеждането. Всичко зависи от това, по какъв начин са съчетани с интериора и стила във Вашия дом. Ако не разчитаме на професионалисти в това отношение е по-добра идея да не прекаляваме много и да държим „златната среда”. Умереността в избора на златисти орнаменти и кристали по крилото и най-вече по обкова, ни гарантира, че вратите ни ще са оригинални, но не и кичозни. С други думи, не обзавеждайте възрожденска къща или примерно панелка от 60 кв. в стил Луи XIV, XV или XVI!

​Вратите допълват интериора

Врата гравирано стъкло

Най-правилното е да се съобразите с архитектурата на имота и да сложите интериорни врати, отговарящи на интериора, бидейки в унисон с него. Няма нищо по-стилно и изискано, както и проява на добър вкус от това, да изтъкнете предимствата на жилището, като съчетаете подобаващо всичко с архитектурата му. Така няма да подлагате на културен шок гостите си и ще им спестите усещането за дисбаланс и хаос, прекрачвайки прага Ви. Можете да бъдете оригинални без непременно да скандализирате.

Обзаведете жилището си хармонично и не забравяйте, че интериорните врати могат да бъдат, както фокус, така и допълваща мебел. От Вас зависи, кой вариант ще приложите.

Вашият коментар