Старинни интериорни врати

     Времената се менят, променят се и модните тенденции, но така и не излезе от мода стилът „винтидж”. Все още има и за напред ще има хора, които ще се интересуват от миналото и ще се придържат към старите традиции.

     Интериорни врати с "античен облик", се изработват от много компании днес. Разбира се, тези врати приличат на стари, но те по никакъв начин не са антикварен продукт.

     На всяка изкуствено състарена врата може да бъде монтирана модерна система за улесняване на живота на един човек: дистанционно управление, сигнализация и т.н. Това е съчетание от атрактивен облик стил "винтидж" - комбинация от старинен стил и съвременна технология.

     По целия свят се търсят италианските интериорни врати и това не е чудно, защото италианските майстори отдавна са усвоили изработването на "състарени" врати, като при производството им използват много професионални тайни.

     Именно в Италия се изработват старинни дървени интериорни врати. Тези врати, не се реставрират, а се изработват по специална технология за да придобият този облик.
За производството им се подбира специален дървен материал, чиято възраст е известна с точност.

     Италианските фабрики, притежават филиали по цял свят, те  старателно издирват и събират стари греди и дървени конструкции от различни, антични интериори.
Всички находки са подложени на специална химическа обработка. Освен това, всички детайли за бъдещата "старинна" врата се обработват и реставрират по изисквания на миналите векове. Боите и лаковете също са приготвени по стари рецепти. Могат да бъдат изработени от различни видове дървесен материал. Също така, да  бъдат и с декоративни елементи: стъкло, ръчно рисувани, гравирани и т. н.

     Ясно е, че такива интериорни врати не могат да бъдат пуснати за масово производство, те са уникално произведение на съвременното изкуство. Следователно цената на тези врати се оценяват с "няколко десетки нули". Със закупуването им, ще придобиете ценен елемент към вашият интериор. Тези врати не са "общодостъпни", но ако имате желание да си закупите, не е невъзможно. Това не е само покупка, това е инвестиция.